Första bvc besöket

I natt var första natten som Theodore själv vaknade och ville ha mat, med ungefär 2,5-3 timmars mellanrum. Dock var det ungefär lika gnälligt och krånligt som vanligt. Gick upp med en dum huvudvärk (måste bli bättre på att dricka vatten nu när jag ammar och det är varmt ute) så förmiddagen spenderade vi i soffan framför en film. Magnus var iväg och handlade lite mer saker till balkongen, dels sånt som var slut i lördags och sånt som han upptäckt behövs mer av.

Vid 13,30-tiden kom mina föräldrar med ett lass jord som pappa la ut på lite ställen i trädgården medans Magnus skruvade och sågade på balkongen. Mamma fick assistera Magnus lite ute på balkongen och hålla mig sällskap :O) En blöja bytte hon också medan jag gjorde mig i ordning inför bvc besöket idag. En fika hann vi med också :O)

BVC i Ytterby var jättefint, det är ett familjecentrum eller vad det nu är de kallar det. Ligger i helt egna lokaler och känns betydligt trevligare än en vårdcentral. Barnmorskan vi träffade idag var jättetrevlig och tyckte så klart att vår lille prins var såå fin :O) Idag, 8 dagar gammal vägde han 3560gram och har alltså gått upp 190 gram sen i torsdags. Duktig pojke :O) Hon pratade även lite allmänt om hur bvc fungerar och ställde lite frågor om vår sjukdomshistorik samt tog upp eventuella frågor vi hade. Hon tyckte att vi var väldigt samlade och verkade väldigt babyvana för att bara ha varit föräldrar i en vecka :O) Det är konstigt egentligen, det hela känns helt självklart att han är här och att vi ska ta hand om honom, samtidigt som det så klart är skrämmande. :O)
Efter bvc var Theodore på sin första shoppingrunda inne i mataffären i Ytterby. Han sov sig igenom hela den upplevelsen också :O)

Ella är mer intresserad av Theo nu, hon vill gärna pussa på honom. Hon tycker inte att han är så otäck längre och ligger till och med kvar i sängen när han är ledsen på natten innan amningen. Nu på kvällen låg hon med sitt huvud i mitt knä medan jag ammade liten :O) Skorpan bryr sig inte så mycket om honom alls. Katterna har nog ingått en pakt om att ignorera honom så långt det bara går :O)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0