Nu tävlar jag igen

Och denna gången om något till mig själv, ett namnhalsband med Theodore på såklart!



Tävlingen pågår fram till den 5 oktober. Vill Ni också vara med, och försämra mina chanser ;O), gå in på Malins blogg. Titta även in på Your Design och titta på hennes fina alster :O)

Theodore hos läkaren


Dagen började (som så många av mina inlägg ;) ) med att jag åkte till Kungälv för att fixa håret, måste ju vara fin på lördag :O) Blev lite annorlunda frisyr, får se hur jag lyckas med den sen själv men.. :O) Detta innebar att Theodore hade killförmiddag med pappa. De tittade på tv på datorn och sov :O) Gick så bra så trots min tre timmar borta :O)

Jag hann inte så mycket mer än hem och vända, inklusive en amning och rasta hundarna, innan det var dax för läkartiden som vi fick igår. Har inte varit på Ytterbys vårdcentral innan, men den var som alla andra :O) Läkaren var väldigt trevlig och verkade först mer oroad än jag är över det hela, för jag är ju inte det. Borde kanske vara det mer.. Men men. Hon lyssnade på honom, tittade i hals och öron. Inget konstigt. Han satt så duktigt i mitt knä, knorrade bara lite. Hon ville även ta ett blodprov, för att kolla sänkan vad det nu innebär. Hur som konstaterades det utifrån det att det är en virusinfektion som är rejält långdragen. Så långe inte tempen blir högre eller han blir tröttare eller får försämrad aptit är det bara att vänta ut. Hon sa dock att det troligen inte smittar längre utan bara de första fyra fem dagarna. Skulle något av det hända skulle jag höra av mig. 
När vi tog blodprovet hade Theodore hunnit somna i babyskyddet. Tog upp honom i knät och så stack de honom i fingret. Han knorrade bara lite men sov vidare :O) Duktiga duktiga pojke. Hoppas han sköter sig lika bra när han ska vaccineras nästa vecka, för mammas skull :O)

Efter besöket hos läkaren passade vi på att göra några ärenden. Började med att hämtade upp halsbandet Theodore skall få av sin gammelfarmor. Det blev jättefint och med tanke på vad det kostar så kan man inte begära mindre (bild kommer efter dopet). Sen köpte vi ballonger och lite mer servetter (har en dukningsidé i huvudet, får se om det blir genomförbart och bra), sugerpaste till tårtorna och kattmat. 

Nu ska vi ta det lugnt resten av kvällen. Mysa och pussa på Theodore's stackars finger :O)
(ser ni plåstret?)


Glad kille innan läkarbesöket


Och min nya frisyr, vad tycks? :O)

Hemmadag

Idag har vi bara varit hemma. Och gjort mest ingenting :) Laddar inför resten av veckan skyller jag på. Tvätt och beställning av smörgåstårtor tills på lördag är gjorde idag. Imorgon eller torsdag blir det att handla för baket och de vanliga tårtorna.

Ringde bvc imorse också och efter många timmar ringde de tillbaks. Hon tyckte att en läkare borde titta på honom, för att utesluta att det inte är något mer till exempel en öroninflammation också. Ska dit klockan 15 imorgon. Annat som står på listan imorgon är mitt frisörbesök, måste fixa till sig lite när man ska stå i blickfång för så många på lördag.. :O)

Nu vill Theodore ha min uppmärksamhet igen <3

Prästbesök och lyxeftermiddag :O)

Idag var prästen här på fika för att vi skulle prata ihop oss inför dopet. Han blev nog lite imponerad/förvånad över hur förberedd vi (jag) var. När han tog fram sina papper tog jag fram min mapp :O) Han tyckte det skulle bli kul på lördag då jag inte alltid valt det vanligaste alternativet och ville ha ett apostel tillägg som inte heller var det vanligaste. Att vi även valt ut två psalmer (och har underbara Anna som solist med två sånger) fick vi nog lite plus för också. Dock var båda ur tillägget för 2000-talet så de är ju nya. :O) Tror det kommer bli ett väldans fint dop på lördag. Hoppas det för det är min lille prins värd :O)

Sen åkte jag vi inte till Göteborg där vi mötte upp Jessica för att fixa naglarna :O) Hade akrylnaglar innan jag började jobba och har saknat det lite, enda dåliga med mitt jobb :O) Nu hade vi hittat ett ställe med elevpriser så vi tänkte göra det en gång nu så vi är fina inför lördag ;O) Det tog rätt så lång tid och resultatet var ju inte det  bästa, men hon var ju nybörjare och till det priset kan man inte klaga. :O)

Börjar bli lite orolig/besvärad över Theodore's förkylning. Den blir inte något bättre alls, har varit i 1,5 vecka nu. Och som sagt, nu sen helgen kan han ibland bli så väldans ledsen. När jag nu läst på lite så står det 50-50 om hurvida man bör söka läkare eller inte nu så tänker ringa bvc imorgon. Även om de skulle säga att det inte är någon fara utan bara att vänta ut så är det ju lugnare att få det när man sitter här kväll efter kväll med en ledsen pojke och funderar på om det är ok eller inte. 

Fina naglar :O)


Så här knas satt Ella i soffan igår kväll <3

Faddrar

Föresten, idag har det blivit helt klart med Theodore's faddrar! :O) Underbara moster Jessica och morbror Kalle har accepterat att ha en extra stor roll i hans liv :O) Tack tack till Er <3

Jessica och Theodore hos farmor i lördags 

Ensam natt och akutbesök på jobbet

I fredags åkte jag och Theodore till mamma och pappa då vi var övergivna av Magnus som hade kick-off på jobbet. Även Jessica var ensam och övergiven då Kalle jobbade. Det blev räkor och massa annat gott. De passade på att bjuda på det då ingen av deras svärsöner äter räkor :O)
Det blev en helkväll och vi åkte inte hem förrän efter 12. Som "tur" är är Theodore fortfarande så täppt i näsan att han sover halvsittandes i vår säng, så jag slapp sova själv :O) Eller ja Ella ligger ju alltid i sängen och Skorpan ofta, så helt själv är väl synd att hävda ;O)
Theodore vaknade vid 6tiden och tyckte inte alls det var läge att somna om efter amningen. Men så upptäckte han att tvn var på och satt nöjt och tjötande och tittade på den. Jag somnade om och nästa gång jag vaknade sov Theodore och filmen var slut :O)

Lördag innebar såklart en fikasväng till Theo's gammelfarmor. Han var på gott humör som vanligt och flörta med alla sina favoriter :O) Sen åkte vi hem och väntade på Magnus. Kvällen började lugn, inte mycket att nämna. Vi satt i sängen efter att ha ammat liten och försökte komma på om vi skulle göra något, se på film eller se på film. Då ringer Jessica..
Två av hennes kaninungar i kullen som vi tagit Vira från hade helt plötsligt dött inom radien av 20 minuter. Jag slänger  mig in i bilen  och åker in. Unge tre är dämpad men ser/känner inget på honom. Mamma Elvira är som vanligt. Vi bestämmer oss för att åka in till jobbet. Väl där kollar underbara Ylva på dem men kan inte heller se något tydligt. Vi ringer en av exo veterinärerna som jobbat under dagen. Under tiden vi är där hämtar ungen sig lite och äter till och med lite hö som var i lådan. Vi bestämmer oss för att skicka iväg de döda på obduktion, Jessica har ju fler kaniner hemma och när det händer så plötsligt vill man ju gärna ha en förklaring! Hoppas inte att det var något virus, men då borde ju de alla vara dåliga. Förhoppningsvis är det någon medfödd missbildning, men vad är oddsen att de båda dör så nära varandra i tid? Frågorna är många, förhoppningsvis får vi svar på obduktionen.
Liten blev jätteledsen några gånger under lördagkvälle, gick knappt att trösta honom. Kände inte igen ljudet alls. Funderar på om han kanske hade ont någonstans, jag hade under kvällen börjat få ont i örat så.. Likaså vaknade han tidigt på morgonen jätteledsen några gånger.

Idag tog vi sovmorgon och bestämde oss att gå upp först efter amningen vid elva tiden. Theodore hade som vanligt somnat till efter maten så tänkte passa på att själv äta. Men inte tyckte Theodore :O) Men satte på filmen i dvd'n och han började nöjt titta på den under hela tiden vi satt och åt, skönt att det funkar ;O) Han pratar och ler och är så glad när han tittar på tv <3
Sen åkte vi till Kärna och skytteklubbens öppet hus. Sköt varsin omgång med luftgevär på 20 skott. Gick riktigt bra och var roligt. Kanske ska börja med sånt när hundkursen är slut då det är på torsdagskvällar :O)
Vi var även och handlade mat och köpte tre filmer till Theodore :O) Kanske får ut ännu lite mer av enkelt tecknad film, om inte annat så kommer han ju titta mer på dem senare.
Under eftermiddagen har vi städat lite och  så, har blivit tradition på söndagar :O)

Nu dax för en film och sen sova. Har en hektisk vecka framför oss, men bara massa roligt :O)

Theo och Skorpan myste i sängen i fredagsförmiddag


Och så här söt var han imorse när han tittade på tv

Vilket år! På gott och ont..

Kunde inte somna igår, var väl någon poststress syndrom över att ha varit utan lillprins i hela tre timmar ;O) så låg och funderade istället, inte alltid så nyttigt kanske men.. Kom fram till att MYCKET har hänt på mindre än ett år och frågan är väl egentligen om allt verkligen har sjunkit in? Från slutet av oktober 2009 till mitten av oktober detta år har jag:


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
blivit gravid

förlorat min farfar

Förlovat mig

blivit diagnostiserad med förstadiet till cancer på livmoderhalsen

fött världens underbaraste son

opererat bort förändringarna på livmoderhalsen
(oktober 2010)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Det har varit varannan bra sak, varannan dålig/jobbig så förväntar mig helt klart något super innan året är slut igen :O) 
Hade inte klarat någon av sakerna, än mindre allihop, utan min underbara sambo, familj och vänner. 
Tack! <3

Utan Theodore för första gången

Ja ikväll var första tillfället för valpkursen som jag är med och håller i. Magnus jobbar kväll varannan vecka så minst då behöver Theodore någon att vara hos och hans mormor blev det självklara valet. Nu åker hon troligen på det de veckorna Magnuts är ledig om hon inte skall göra något så att även han får lite egen-tid hemma.

Jag kom till mamma och pappa 17,30 och ammade då Theo. Strax efter 18 åkte jag ner till klubben som är cirka tre kilometer från mamma och pappa, skönt att ha honom såpass nära i alla fall :O) Kändes lite konstigt att åka ifrån honom, har bara lämnat honom med Magnus två gånger, den ena gången i 25 minuter och den andra i 40 :O) Väl nere på klubben tänkte jag inte på honom hela tiden och när jag gjorde det var det inte jobbigt, men mobilen hade ljudet på för säkerhetens skull. Strax innan 21 kom jag tillbaks till min prins, allt hade ju såklart gått jätte bra. Han hade tittat på tv och åkt bil för att hämta morbror Thomas från innebandy träning :O) Han fick mat igen och sen hem till pappa som väntade på oss. Theodore har nu glatt berättat allt han varit med om ikväll för oss :O)

Kursen kommer bli hur kul som helst. Alla ekipage är så trevliga och valparna är för söta. Kommer bli kul och spännande att se dem alla utvecklas under hösten :O) Ska bli intressant att hålla kurs med Sigge också och få lära av honom. Han är väldigt duktig, har gått kurs för honom själv med Skorpan. Men nu få se och höra lite hur han tänker med alla hundar  i gruppen och hur han kan tänka sig att ta tag i de "problem" de har. Kul att pappa är den andra hjälparen också, ha någon aktivitet ihop :O)

Nu ska jag försöka övertala Theodore att det är dags att sova. Tror och hoppas att han kommer sova gott i natt :O)

Operation check, namn check :O)

Tisdagen var lugn förkylningsdag hemma också. Inte bättre men inte sämre. 

Onsdagen hade vi bestämt med Theodore's gammelmormor att åka på en liten shoppingtur till Orust och härliga Göken :O) Sagt och gjort så kom mormor vid elva tiden och vi åkte upp. Började som vanligt med en räksmörgås och kaffe och sen kunde shoppandet börja. Handlade lite till dopet (servetter, pappersduk), lite kläder till lillprinsen och hittade ett par gummiskor till mig. Har aldrig handlat så mycket där, men är nöjd med alla inköp.
På kvällen orkade vi inte laga mat så det blev thaimat, gott. Jessica vågade sig ut till oss också för att tjöta och mysa lite med Theodore såklart :O) Han blev så glad att han kräkte ner henne även denna gånge ;O)

Igår kom även kallelsen för min operation på Sahlgrenska, den 13 oktober är det dax. Pratade med dem idag hur det blir med Theo och amningen. Mest troligt blir jag sövd men om det går ska de försöka med lokalbedövning. Theodore och en anhörig får följa med så att jag kan amma honom precis innan operationen och sen kommer jag få pumpa ur ett eller två mål beroende på vilka mediciner jag får. Så jag kommer behöva pumpa ur innan så att han kan få lite mat under dagen :O) De får inte vara med vid själva operationen utan får gå en liten sväng då men sen fick de komma tillbaks så fort jag är klar/vaken. Skönt :O) Även om det blir narkos så får jag gå hem samma dag hur som. Lite nervöst och otäckt är det så klart, men det ska bli så skönt att bli av med det. Bara hoppas att det inte kommer tillbaks sen, finns ju större risk att drabbas om man en gång haft det så.. 

Idag ringde jag till folkbokföringen för att se hur det gick med sista beslutet kring Theodore's namn. Det var klart men de har inte hunnit skicka några papper än. Så hans fullständiga namn blir

Karl Theodore Verner Mathiason Almqvist
den finaste av de alla

Vi får vänta med att gifta oss tills vi fått de barn vi vill ha så att de alla kan få samma efternamn, dumma regler. Men då kanske vi lyckas spara ihop lite pengar till det också.. :o)

Idag blir det ingen babymassage för oss, de andra blir nog inte så glada om vi kommer dit och smittar ner alla. Och Theodore kan ju inte ligga platt på rygg ändå så.. Lite tråkigt men vad ska man göra :O)

Ikväll är första tillfället i valpkursen jag skall hålla med pappa och en av instruktörerna på klubben. Kuligt. Vad som är värre är ju att Theodore för första gången skall vara hos barnvakt!!! Hos sin mormor så egentligen är det ju ingen fara men.. ;O)

Sjuka är vi allihopa

Ja det har varit en förkyld helg och dessvärre verkar denna veckan inte bättre. Det började med att Magnus kände sig lite krasslig i torsdags, natten mellan torsdag och fredag började Theodore bli täppt i näsan. På fredagen var Magnus rejält snuvig och hade huvudvärk och Theodore var riktigt snuvig och hostade lite. Helgen fortsatte och natten till söndagen började jag, fast huvudvärk och halsont och idag även lite feber. Blir inte mycket gjort här hemma kan jag säga :O)

Theodore är ändå på gott humör även om han när näsan blir för täppt blir ledsen eller de gånger han vill ha nappen men inte kan andas genom näsan. Nässugen fungerar bra, även om han inte tycker om den. Att ha honom liggandes är inte att tänka på så han sover uppallad med hjälp av kuddar i vår säng på natten och på dagen i vår säng eller soffan. Stackars liten. Hoppas det inte blir värre i alla fall. 

Theo behöver dock inte oroa sig över att ligga hemma sjuk själv, för där Theodore är, är hundarna :O) 



Jag har fått ok-stämpel

Idag började dagen med MVC för att träffa barnmorskan som haft hand om mig under graviditeten och en läkare för att se att allt var ok efter kejsarsnittet. Theodore fick följa med även om hans pappa jobbar kväll denna veckan och därmed hemma hela förmiddagen, dels för att Magnus skulle få sova lite extra (han som får sova såå lite ;) ) men mest för att visa upp min fina pojk :O)

Jag fick vägt mig på den våg som jag vägt mig tidigare på och har två kilo kvar till den vikt jag hade vid inskrivning. Ett blodtryck och hb togs vilka var bra. Lite prat om hur jag kände att graviditeten var nu så här efteråt och hur jag känner nu. Sen kollade läkaren att allt såg bra ut, både en gynundersökning och ultraljud. Om det inte vore för att jag ska operera mig i slutet av oktober hade inte alla dessa undersökningar behövts göras då jag själv känner mig bra och att allt verkat bra. Men de ville ju alla veta att det gått bra efter snittet, även inne i mig, så att det inte skulle upptäckas något när jag väl kommer till Sahlgrenska för operationen :O)

Sen hann vi hem och vända, jag och Theodore. Vi hann amma, äta lunch och väcka Magnus innan vi skulle in för första tillfället i babymassage kursen vi ska gå. Idag gick hon genom lite vad som händer och varför det är bra. Vi gick igenom massage av benen och nästa gång skall vi fortsätta med magen. Det var cirka 30 minuter aktivt och sen fika i en timme, helt i sann mammaledighetsanda :O)
Det var mysigt när vi alla åtta mammor med bebisar (mellan 1,5-4,5 månad gamla) satt i en ring på golvet och myste med våra små. De alla verka tycka om det mycket, någon jollra lite och någon somnade. Theodore verka tycka det var mysigt, log och tittade nyfiket. Han var lite intresserad av bebisen bredvid. Det var roligt att se de som var runt fyra månader gamla, när de försökte prata med varandra och höll på :O)

Nu får jag även börja träna lite mer, framför allt kondition. Ren styrka tyckte läkaren att jag skulle vänta lite till med. Hmm ska man våga sig till gymmet snart då och börja med gruppträningarna igen. Eller kanske springa lite här hemma först så man har lite bättre grundkondition.. :O) Och ingen ide att köra på allt för seriöst för efter operationen sen blir det några veckor med lugn igen. Men sen.. finns det nog någon mer ursäkt till att titta på en film i soffan med en kopp te ändå ;O)



Mysbesök

Har haft en helmysig förmiddag med Sandra och söta lilla Ella här på fika. Ella är i en sån underbar ålder (2år och 4 månader). Hon pratar, funderar och är så underbart nyfiken :O) Och hon tyckte Theodore var så rolig :O)

Och min egen Ella tyckte det hela var roligt också för Sandra är ju matte till hennes bästis Loke, en boxerpojk som är några månader äldre bara. De leker så bra ihop, jagar varandra och leker med leksaker ihop. Ella har inte lekt med någon på hela sommaren så hon blev trött fort och nu sover hon gott bland alla kuddar i sängen :O)

Skorpan var lite rolig idag, hon var jätteintresserad av lilla Ella. Annars brukar hon inte bry sig om barn alls. :O)

Söta Ella och Theodore myser i soffan


Dagen till ära gjorde jag riktiga godis cupcake och Ella tyckte om dem :O) 
Tyckte också om dem.. :O)

Blåst lite idag..

Så här såg det ut i trädgården idag när vi gick upp..

Halva våran stora tall hade gått av och lagt sig upp över berget över vårt nya staket.. Ser dock ut som att det gårr hyfsat vägen, får se när vi får hjälp att såga ner det hela om staketet under är ok. Och tur att det lade sig åt det hållet, andra hållet hade varit rakt över våra bilar...

Ikväll har Theodore varit en riktig gnällspik, först vägra ligga själv sen nästa steg inte ok att mamma är stilla utan får gå runt i huset. Sen ok att ligga i sängen och titta på mobilen om mamma ser till att den är igång hela tiden, att nappen hålls på plats och lite dutt i rumpan. Konstigt nog går timmarna ganska fort ändå när han är på det humöret trots att man inte gör någonting och tycker det är tråkigt. Men alltid underbart att vara nära liten :O)
Hade tänkt både dammsuga och baka då jag får besök av Sandra och lilla Ella imorgon men det gick åt skogen, eller kanske mer som tallen.. Får se hur tidigt vi kommer upp imorgon om vi hinner göra nåt av det innan de kommer, för nu tror jag äntligen Theo har somnat och då ska jag nog försöka göra det också :O)

Måndag på Myrebacka

Idag har vi varit hos mamma och pappa hela dagen, 10 timmar av mys. Jag och Jessica bjöd in oss förra veckan för att idag skulle lilla Vira flytta till oss och mamma/pappa förvarade sista lediga buren. Vi tyckte då att det var smartast att bjuda in oss till dem så kunde jag ta med bur och Vira därifrån. Nu hämtade vi buren redan i lördags när vi ändå var där men inte tog vi tillbaks inbjudan för det ;O) Blev lunch, promenad, tjöt, middag, tv-tittande och fika :O) 

Theodore börjar bli riktigt stark nu, min stora fina pojke <3


Och första bilden på Vira hemma i sin nya bur

Cupcake nr 2

I söndags bakade jag cupcakes igen. Vi skulle fått gäster på eftermiddagen men de fick lämna återbud. Men det blev en liten städ och mysdag, härlig söndag helt enkelt :O)

Dagens cupcake blev banan/riesen med riesentopping. Toppingen blev lite för lös så spritsningen blev inte så bra... Alltid lär man sig något :O)

Theodore's favorit gammelfarmor

I lördags var det gammelfarmor besök igen och himmel vad Theodore var vaken och glad! :O) Speciellt charmig var han när han satt i sin mormors knä bredvid sin gammelfarmor. Gammelfarmor pratade och busade med honom och han var så glad. Sen titta hon bort för att prata med någon av oss och han sökte hennes kontakt och viftade och log med hela ansiktet. När han inte fick något gensvar förvrängdes hans söta ansikte till ledset. Då sa vi till henne att han försökte prata med henne och när hon då vände sig mot honom igen och pratade med honom slängde han iväg ett jätteleende igen, vet inte vem av oss alla som log mest. Varma i hela hjärtat var vi alla i alla fall :O) 

Sen åkte jag, Theodore och hundarna med mamma och pappa hem, jag hjälpte dem att bära lite ved.. Magn us var i väg i lite ärenden men kom ut för att hämta oss. Som tack för hjälpen fick vi middag och fika :O) Jessica kom ut när hon slutat jobba också :O) Mysfamilj <3

Theodore i knät på sin mormor, flörtar med sin gammelfarmor 

Vilken timma

Mycket kan hända på en timme.. 

Först körde brevbäraren på våran grind, vårt fina nya staket är trasigt. Får se om det går att fästa upp det enkelt igen (och bara ser värre ut än det är) när Magnus kan hjälpa mig. Annars får jag ringa numret till brevisens förman om stolpen behöver gjutas om.. Suck. 

Ringde pappa för att se om han skulle råka köra förbi under eftermiddagen, då hade han kunnat hjälpa mig med en gång och om det inte funkat kunde jag ringt posten redan idag. Men han hade bara ärenden norr om Kungälv. Men han ville prata med mig om något annat men stod lite illa till.

En liten stund senare ringde han tillbaks för de hade lite kris på hundklubben och behövde en instruktör till en valpkurs. Hade inte tänkt vare sig gå kurs med min Ella eller hålla i någon under hösten, utan ägna mig åt att vara mamma, men behöver de hjälp vill man ju gärna hjälpa till om man kan. Och jag hade saknat att inte vara på klubben regelbundet :O) 

Det verkar inte bara vara en babyboom i området utan även en valpboom. Denna torsdagskurs är för de 15-20 valpar som inte kom med i någon av de två ordinarie kurserna! Jisses.. Valparna är ju viktiga att fånga upp, det är viktigt att tidigt få in allmän lydnaden. Lättast så.

Kanske är bra för mig också, få 2,5 timmes egen tid per vecka. Träna på att vara från Theodore lite.. HJÄLP ;O) Varannan vecka jobbar Magnus kväll så då får Theodore vara hos sin mormor tänkte jag och hans morfar. Lagom långt bort, cirka tre kilometer eller fem minuter :O) Hur som skall det bli roligt :O)

Fantastiskt knasigt

Trots att Theodore snart är två månader händer det fortfarande att jag tittar ner på honom och knappt kan förstå att han är min, att jag är mamma. Det är helt fantastiskt knasigt, konstigt självklart. Hur kunde vi lyckas få något så perfekt och fulländat? Hur mycket kan man älska en 6kilos klump? :O) Växer känslorna i takt med hans viktkurva vet jag inte vart detta ska sluta ;O)

Det är helt fantastiskt nu när han börjar vara med mer och pratar, busar, låter, tittar och leker. Så roligt att sjunga och läsa sagor för honom och se att han tycker det är roligt. Att stå och fåna sig framför honom och se hur han lyser upp i världens leende.. Kärlek :O)

På tal om viktkurva var vi på bvc idag för hans två månaders koll idag och då är det en läkarkontroll. Hon lyssnade på hjärta, kollade ögon, klämde och kände överallt. Han fick klart godkänt med beröm då han var så glad och söt. Han låg och log och tjöta på bordet och tyckte mycket om mobilen med färgglada djur som hängde ovan. Han vägdes och mättes också. Bara vuxit en centimeter på två och en halv vecka, så nu 58centimeter lång. Vikten fortsätter han öka lavinartat och nu väger han 6165gram, förra besöket 5,5kilo :O)

Han växer som sagt och det syns, om inte annat på hans händer
Här två dagar gammal på bb


Här två månader gammal

Smyckesparty och jobbesök

Idag tog vi det lugnt på morgonen,  myste i sängen länge även om vi inte sov efter 8.30.
Klockan två åkte vi mot Hisingen, första stoppet var att köpa en kompost som jag hittat billigt och som tur var va de inte slut. Fånigt lycklig och nöjd över detta, har velat ha en kompost sen jag flyttade hemifrån sist. Men det passade ju inte riktigt när man bodde i lägenhet men nu med hus och trädgård så :O)

Efter det åkte vi till jobbet för att köpa mat till Tova. Eftersom en viss Ella ätit upp större delen av förra påsen fick det bli ett besök tidigare än planerat :O) Men men, alltid trevligt att åka dit och vi passade in så vi kunde titta på när Jessica åt lunch :O)

Efter det var det dags att åka till mammas jobb där det skulle vara ett smyckesparty från Dag och Natt. Underbara smycken till sjukt bra priser, man kan frossa utan dåligt samvete (mer eller mindre ;O) ). Hade med mig cupcake'sen jag gjorde igår och de fick mycket väl godkänt :O) Beställde ett armband och en berlock med klocka från höstkollektionen samt ett nytt hänge till ett av mina halsband i serien samt matchande hängen till örhängen som jag har. Blir nog fasligt fint :O) 

Nu ikväll har det även varit en kille här och blåst fiber i slangen vi grävt ner till bredbandet. Tyvärr trodde han att de inte skulle hinna hit nästa vecka för installeringen utan veckan därpå men vi får hoppas att de får en liten lucka ändå. 

Nu ikväll har Theodore haft väldigt ont i magen och behövt 110% uppmärksamhet och pyssel. Nu hoppas jag att det har kommit ut det som skall och att det nu kan bli en amning och sen sova.. Håll tummarna.. :O)

Theodore börjar få riktigt långa och fina ögonfransar :O)

Systermys

Igår hade jag och Theodore en lugn dag, satt en hel del på balkongen i det fina vädret. Han var fortsatt lite ledsen och grinig igår, skyller på måndagens mardröm för han blev lugn om han fick ligga i famnen men vaknade snart efter att jag lagt ner honom och var ledsen. Kommer ju en och annan tår nu så det är ju så mycket mer synd om honom ;O)

Idag har det varit en mer nöjd Theo. Han har sovit större delen av dagen, i sin säng, vagnen eller moster Jessicas knä :O) Ja som sagt så kom Jessica och höll oss sällskap. Vi började med en promenad med hundar och vagn.  Efter det var det dags för lunch och sen satte vi på en film. Blev inte så mycket tittat på den, vi satt mest och tjöta :O)

Nu på kvällen har jag gjort cupcakes för första gången. Då Theodore var på gott humör kunde jag ta en lugn och hyfsat lång dusch också, gott :O)

Joey har kommit på en ny sak på balkongen. Om markisen är utrullad kan man hoppa upp på den och där är det gott att ligga. Tova ville gärna följa hans exempel men kom inte på hur hon skulle ta sig från gallret till markisen :O) De är för söta :O)

Theodore och mamma balkongmys


Ny värld :O)

Ja idag har jag tagit ett nytt steg i min bakning, cupcake. Har tänkt prova det länge men inte blivit av :O)
Det blev hallonchoklad med chokladtopping. Blev goda så klart ;O) Och helt ok fina för att vara första försöket, inte spritsat tidigare heller, men det gick bra :O)

Så här fina blev de :O)

Tävlar hos Classy :O)

Har börjat läsa Classys blogg, en ung tjej som väntar sitt första barn och skriver om sin vardag. Just nu har hon en rolig tävling som jag är med i där vinsten är ett nappaket från namnnappen.se
Har Ni inte själva en liten hemma kan Ni alltid vara med och tävla för Theodore ;O)



Håll tummarna för mig :O)

Shoppingdag med Theodore

Det blev en sväng till Bäckebol och vi fick bytt lampan så nu lyser det så fint inne i Theodore's rum :O) Hittade lite annat också, bland annat en riktig tvättkorg, en korg att ha blöjorna i samt tre mindre matchande till annat smått, en kudde, fler tvättlappar, leksaker till babysittern... Till mig blev det ett block och häftklamrar.. :O) 

Morgonmys


Och här är dagens outfit


Nu är Theodore nybadad och nyammad och på väldans bra humör. Dax för en liten sagostund och sen förhoppningsvis sova :O)

Gulliga Theodore

La precis över bilderna från kameran till datorn och hittade bland annat dessa gulliga. Ren kärlek :O)







Idag ska vi nog försöka åka och byta lampan till Theodore's rum. Inte så mycket mer som behöver ordnas i barnrummet sen.. Lite tråkigt :O)

Slutet på denna veckan

I torsdags fick jag iväg de sista inbjudningskorten till dopet och på fredagen började vi få in svar. Roligt roligt :O)

På torsdagskvällen var jag och Theodore tillsammans med min mamma och Jessica på en träff i Ytterby med Oriflame. Tycker om deras produkter JÄTTE mycket, de är bra till ett rimligt pris och inte testade på djur. Att det är ett svenskt företag är ju inte något negativt :O) Theodore sköte sig som vanligt och var faktiskt inte den enda killen där :O)

I fredags åkte vi till mamma på kvällen då Magnus skulle hjälpa dem med deras krånglande internet. Efter 1,5 timmes knappande lyckades han så nu är de fullt igång igen :O) Vi fastnade framför en film där så blev sent hem. 

Lördagen sov Theodore i stort sett hela dagen. Inte mycket vaken. Vi började dagen med att åka till Ytterbys Folkets Hus där det var en barnloppis. Fick tag på tre böcker, två jeans, en hög med bodys/t-shirt, en tjock tröja och en skjorta, allt för 150:- som hittat :O) Sen for vi vidare till farmor och fikade. Det var bara vi tre (fem inklusive hundarna) som var där i lördags. Väl hemma igen tog vi det lugnt och vilade/sov en stund för att sedan göra oss i ordning för kvällens gårdsfest på hundklubben. Vi kom dit strax efter 18 och mötte upp pappa med en gång. Mamma kom lite senare. Det var väldigt trevligt men KALLT! God mat, trevligt folk och jättefint ordnat. På grund av det kyliga vädret bestämde vi oss för att åka med mamma och pappa hem för lite kaffe. Återigen fastnade vi framför tv'n så det blev en sen kväll igen :O)

Idag har Theodore istället varit vaken större delen av tiden. Vi har haft en liten städ-/pysseldag och bland annat satt upp en hylla i Theo's rum, sista gardinstången i köket samt provbakat en tårta inför dopet. Klockan 16 kom mamma, pappa och lillebror för middag och tårtprovning :O) Nu ikväll har vi tänkt titta på lite film och sen SOVA :O)

Idag när Theodore sov i knät på sin mormor drömde han något riktigt otäckt och blev så ledsen så ledsen. Det är helt ok att han är grinig och arg men ledsen, nä där går gränsen. Sen dess har han varit orolig och inte velat ligga själv utan helst bli omkring buren. Och som om inte det räckte har han nu ikväll för första gången gråtit tårar.. Min lille skrutt.. Vill ju bara att han ska vara glad och lycklig hela tiden. Men livet består ju av både och även om jag ska göra vad jag kan för att han skall få det så bra som möjligt. <3

Har upptäckt varför amningen på höger bröst börjat göra ont  igen också.. Ett sår :O( Blödde idag vid en amning. Gör inte jätteont än men får verkligen vara stenhård på att han tar ordentligt tag nu så att det inte blir värre..

För ovanlighetens skull tänkte jag inte bjuda på någon bild av Theodore idag utan på den andra killen i mitt liv. Och så klart den finaste flickan :O)


Theodore tyckte inte att det var ok att inte vara  med på bild för när jag tittade ner på honom nu såg de finaste ögonen upp på mig på det här sättet <3

Onsdag

Inatt sov Theodore mellan 23,30-4,45!! Han vaknade till vid två tre tillfällen och stånkade (hade haft en hel del ont i magen under kvällen) men somnade om igen! Helt otroligt :O) Vågar man hoppas på att han kommer fortsätta med detta ett tag framöver? :O) Strax innan han vaknade fick jag gå upp och pumpa ur vänster bröst, de är inte vana vid så långa stunder så var sprängfyllt och ömt :O)

Idag vaknade jag med andra ord piggare än på länge :O) Gick upp och började fixa det sista med inbjudningskorten och idag har de flesta gått iväg, måste dubbelkolla några adresser bara så de sista går med posten imorgon. Hoppas många kan komma på dopet :O)

Halv tolv idag åkte jag och Theodore hemifrån och första stoppet var hans morfars jobb. Vi har ju inte varit där än och visat upp oss. Fikade och pratade i en timme innan vi åkte till min farmor. Idag skulle farfar fyllt 91 år. Jag och farmor åkte och köpte en fin blomma att sätta på hans grav samt att vi tvättade av gravstenen och ramen, vi gör det några gånger per år då det är något som inte ingår i skötseln vi betalar kyrkogården för. Det blev riktigt fint, blomman passade väldigt bra. Theodore tröttnade lite när vi var där, vi hade ju passerat mattiden ;O) Hem till farmor och medans hon ordnade med fika så fick Theo mat. Efter farmor åkte vi och handlade mat och sen förbi tårtdekorations butiken i Kungälv för att köpa lite saker som jag ska använda när jag provbakar inför dopet :O)

Nu ikväll tar vi det bara lugnt, behövs det också. Tror att vi ska titta lite på film nu :O)

När Theodore ligger på golvet får han alltid sällskap av Ella. Vet inte vad hon tycker bäst om; Theo, filtarna, hans leksaker eller kräkhandduken :O)

RSS 2.0