Kass nattning men underbara kvällar för det mesta :O)

Nattningen idag har inte varit rolig, tog lite drygt två timmar.. Mycket ledsen bebis. När han satt i knät i soffan gick det bra men även plöstligt så blev han ledsen igen.. Tand? Utvecklingssteg? Sjuk (lite hosig och snorig)?... Jobbigt i alla fall när han blir så ledsen och man inte kan göra annat än krama om. Liggandes var inte ens att tänka på, funderade lite på om det kunde vara något öra som gjorde ont då han bara somnat sittandes idag, men dels reagerar han inte om jag trycker på örat och när han väl somnat ordentligt nu ikväll lade jag honom i sin säng och det har inte varit några problem. Hoppas ikväll var en engång händelse då han kommande två kvällar ska vara hos barnvakt..

Har sådan tur som har så många underbara människor omkring oss som älskar Theodore så mycket och mer än gärna ställer upp som barnvakt. Nästan så jag får hitta på extra aktiviteter bara så att alla ska få passa lite då och då :O)

Orkar inte skriva mer så kommer en bildbomb på hur underbara våra kvällar kan vara nu för tiden :O)

Theodore's nya favoritplats :O)


Yay! I'm the king of the world! :O)


Ooo en kamera! Ge mig!


Hmm.. Det här var inte riktigt vad jag tänkte...


Hur ska jag ta mig ur det här?


O nej!


Jaja det här blev ju ganska bra det också.. Ganska mysigt. Var nog så här jag tänkte hela tiden :O)


Idag

Idag skulle Skorpan blivit åtta år.......


Onsdag och torsdag

Igår började dagen på samma sätt, Theodore stökade från och med halv sex ungefär.. Dessutom vaknade han oftare unnder natten och åt en extra gång vid 24. Sov inte mer än max tre timmar på raken.. Inte den piggaste mamman med andra ord. Och jag som hoppats på en sovmorgon, kanske ända till åtta då Theodore kom i säng sent. Men icke..

På förmiddagen åkte vi in till gymmet och mamma-barn passet. Härligt att ha varit där några gånger nu. Behövde bara en träningskompis  som vet om jag inte är där och har jag dagen innan sagt att vi ska komma kan jag ju inte bara inte dyka upp :O) Theodore skötte sig hur bra som helst. 2/3 delar av tiden satt han i babyskyddet och lekte med sina saker. Sen satte jag honom på min matta vid min huvudände och lekte lite titt-ut vid bland annat situpsen. Sen när det var bäckenbottenövningar satt han på min mage :O) 

Eftermiddagen tog vi det bara lugnt på, pysslade lite i hemmets vrå :O) Jag och Theodore lagade en liten extra god middag då det var tre år sedan jag och Magnus träffades för första gången. Vi träffades på en fest i Vårgårda. Linda och jag åkte dit för att umgås med Emelie och fira Lindas födelsedag (hon blir 25 idag, GRATTIS!). Och där var han :O) Tänk om vi då visste att vi tre år senare skulle sitta här, förlovade och med den underbaraste sonen ihop :O) 

Idag samma veva på morgonen men vägrade gå ur sängen innan halv åtta så Theodore satt uppallrad med kuddar bredvid mig och lekte medan jag halvsov bredvid :O) Påförmiddagen idag var det som vanligt sim. Gick jättebra. Theodore gjorde första fria dyket när han dök från instruktören mot mig och jag tog tag i hans händer och drog upp honom. Duktiga pojken. Även efter i omklädningsrummet gick bättre idag. Inte så mycker gnäll och gråt. Han fick en liten slurk precis när vi kom in, sen när jag tog på mig kläder satt han i en barnstol (som inte fanns där förra gången). De andra barnen var också mindre gnälliga så var ingen som drog igång de andra. Skönt. Efter en liten snabb matshopping hem för lunch. 

Nu på eftermiddagen har vi tvättat och diskat. Ska nog ta ett litet varv och damma sovrummet sen. Lugn kväll annars hoppas jag på och förhoppningsvis en bättre natt. 

Imorgon är första dagen på två veckor som inget är inplanerat. Skönt! För sen är det jobb lördag natt som gäller igen så blir en lugn dag bara... :O) Men sen tror jag att det är lite lugnare.. Dock drar snart hundkurserna igång :O)

Theodore blir så härligt ruffsig efter badet :O)

Måndag och tisdag

I måndags var det dags för ny mamma-bebis fika ala mvcgruppen. Denna gången här hos oss, till det härliga bakrundsljudet av snickarna på bottenvåningen. Det gick hur bra som helst, tror vi störde dem mer än dem oss :O) De var nog inte riktigt vana vid att äta lunch till ljudet av fyra kacklande mammor och bebisar :O) Ja fyra för Leila dröjde, vi ringde efter ett tag för att se om hon var på väg och stackarn hade helt tappat bort tiden. Men till vår glädje slängde hon sig i bilen och kom ut hon med :O) Är fortsatt förundrad över hur bra vi kommer överens och hur mycket vi har att prata om. Vi är ju ändå ingen "frivillig" grupp från början. Det enda gemensamma vi har egentligen är väl att vi har fått barn i juli-augusti 2010.. Men vilka härliga flickor :O) Och barnen börjar intressera sig för varandra mer och mer. Ska bli roligt när de börjar leka lite också. 

Theodore gav sin Amanda en redig kyss mitt på mun också :O) Amanda satt i Theos bumbo och lekte med en leksak. Theodore satt bredvid med mig bakom och sträckte sig mot Amanda och... Tog leksaken ifrån henne :O) Men den släppte han snart och böjde sig återigen mot Amanda och grabba tag i henne som han gör på mig och PUSS! :O) Hur söt som helst. Amanda tyckte det hela var lite konstigt så jag tog tillbaks Theodore då :O)

När alla åkt slängde jag och Theodore oss i soffan. Helt slut! Han somnade som en sten :O) Pappa var förbi och lämnade golv till rummen där nere och kom in och prata lite. När han gick sa han "Syns sen". Jag sitter som ett frågetecken... Gjorde en "Leila" ;O) Hade helt glömt av att vi två timmar senare skulle ha ett litet möte på klubben med de andra instruktörerna som ska hålla i valpkursen under våren för att planera det :O) 

Mötet gick bra, ungefär 30 minuter planering och 60 min kaffe och tjöt :O) Hemma gick allt bra också när Magnus nattade Theo själv. När jag kom hem satte jag mig och kolla igenom och fixade lite i föreläsningsmaterialet inför tisdagens föreläsning.. :O) Sen sängen.

Tisdagen startade tidigt, tidigare än planerat. Theodore åt halv fem ungefär. Hinner precis i säng och somna till när Magnus klocka ringer. Hinner somna om innan Theodore vaknar ledsen, lätt att trösta och han somnar om. Han gör så ytterligare två gånger innan 6,20 och då fungerade bara amning. 6,30 ringer min klocka... Jaja bara att köra på :O) Åtta åker vi hemifrån, lämnar Ella hos mor och far och hämtar sedan upp Jessica som var anställd som min obetalda nanny  under tisdagen. Sen påbörjades resan upp till Töreboda där jag även i år skulle ha två korta föreläsningar om mitt yrke på deras branschvecka för de elever som tar studenten till våren. Vi stannade och åt i Skara, sen tog vi vägen via Skövde. BIG MISSTAKE. Hade hänt en olycka så hela staden var i UPPLÖSNINGSTILLSTÅND och det var avstängt på flera håll och köer på de andra vägarna. Och vävning hade ingen hört talas om. Tog mig 25 minuter att ta mig genom Skövde och då stod vi still 20 av dem... Så blev väldigt precis i tid som vi var uppe. Trevligt som vanligt. Träffade några få lärare från min tid, inte så många kvar. Sen tog vi ett litet varv bland djurstallarna också :O) Theodore skötte sig hur bra som helst. Han och Jessica satt med på föreläsningarna och han var med och fikade i matsalen. Inga problem. Tittade på alla djur också :O) Men sen somnade han som en sten :O) Inte så länge dock, vaknade lite efter Mariestad (vågade inte köra Skövde igen ;O) ). Amningsstopp i Skara och sen var han vaken till Partille. Men då varit övertrött sen lite innan Alingsås, gnällig och så. Efter Lerum blev han jätteledsen så fick stanna till i Partille och aktivt somna honom. Gick bra. 
Hemma igen vid 21.. Hel dag ungefär.. :O) 

Jessica hade även med sig Skorpans aska.. Känns helt obegripligt att hon är i den där lådan...

Mamma-barn-fika-fika :O) 
vaniljknyten och en kladdig kladdkaka med vit chokladtopping 


Theodore och Amanda :O)


Det blir allt svårare att få dem att sitta som vi vill, så länge som vi vill... :O)

Charity Bracelet

Har inte blivit något prat om katalog 3 nu med Oriflame produkter. Sista beställningsdag är nu på fredag den 25/2. Men titta gärna in i katalogen och hör av Er om det är något Ni önskar köpa,
mail: miniwe@hotmail.SE

Är en produkt som jag bara måste hinna visa för Er och berätta om och det är Oriflame Charity Brecelet.
Det kostar 29 kronor och 10 av dem går till SOS Barnbyar och den svensk-finansierade barnbyn i Brovary, Ukraina. Armbandet har en silverfärgad berlock med Oriflame Foundation-loggan på.
Läs mer om armbandet och Oriflame Foundation på sida 70-71 i katalog 3.


Ännu en helg till ända

Och som vanligt fullt upp, längtar tills på fredag, en lugn hemmadag hoppas jag...

I fredags var jag och Theodore med Jessica och mamma i Jönköping för att hämta upp en söt skogisflicka som Jessica köpt. Uppfödaren bor i Avesta men skulle till Skåne och stanna och sova i Jönköping så passade bra att mötas där. Gå in här för att se bilder på den söta flickan Fiona :O)

Lördagen var det som vanligt farmorfika på förmiddagen, sen hem och greja lite för att sedan försöka sova inför nattjobb. Det gick inte. Låg i sängen i 1,5 timme och lyssnade på musik.. Natten var som tur väldigt lugn och jobbade bara halva så gick bra. När jag kom hem hade Theodore precis vaknat och Magnus stod och värmde flaska till honom så jag fick pussat lite på honom också :O) Gick bättre än jag trodde att vara på jobbet, även om vi hade en avlivning vid 24-tiden med en väldigt ledsen djurägare och var tvungen att gå till kylrummet där Skorpan låg bara för några dagar sedan. Klarade av att gå in  i yrkesrollen ordentligt.. 

Idag har vi haft mor, far och bror på fika. De hämtade även upp de sista (??) av farmors saker. Kvällen har jag lagat mat, både till oss och till Theodore. Ungefär samma sak. Bilder kommer en annan dag för orkar inte resa mig och hämta kameran ;O)

Imorgon fortsätter snickarna att föra oljud från bottenvåningen och hela huset blir fullt av härliga mammor och de sötaste bebisarna då mvc-mammorna kommer på fika, härligt :O)

Bepanthen buzzar

Har ju tidigare pratat om att jag är med i något som heter buzzador. Jag får titt som tätt erbjudande att prova en produkt eller tjänst. Får även lite prover att dela ut till vänner för att se vad de tycker. Efter en kampanj fyller man i en liten rapport om vad man tyckt om produkten/tjänsten. Roligt roligt. Jag har provat nappar från Bambino och provat lovefilm i en månad. Nu provar jag salvan Bepanthen som främst är tänkt till babyrumpor men även passar bra till torra händer eller köldeksem på kinderna. 

Jag har nu provat salvan i två veckor. Smörjt högt och lågt innan läggdags varje kväll :O) Theodore har fått på rumpan, kinderna och under hakan där han får ett rött veck. Har även provat den själv på ett finger där jag har fått en torr fläck som spricker. Funkar bra, kan inte säga bättre eller sämre än de krämer och salvor jag använt innan. Den är lättarbetad och går in snabbt, det röda under hakan försvinner men kommer snabbt tillbaks om jag inte använder den på några dagar. Har inte haft några köldeksem på kinderna under denna tiden heller. 

Är Ni nyfikna på att prova en liten salvtub och säga vad Ni tycker är det bara att lämna en kommentar eller maila på miniwe@hotmail.SE

Är Ni intresserade av att gå med i Buzzador själva och få erbjudanden om olika kampanjer (framför allt gravida och småbarnsföräldrar är eftertraktade nu) klickar Ni in här


Just nu

Just nu känns det viktigt att prata om Skorpan, minnas henne, inte glömma henne och försöka fylla det stora tomrummet med minnen. Inte det lättaste för samtidigt känns det som man måste hålla högt tempo med allt för att inte bli ledsen. 

Fortfarande ofattbart att hon är borta..

Det går bra, peppar peppar.

Det går åt rätt håll för Skorpan.. Trycket i höger är normalt igen. Vänster hade dock gått upp men är på väg ner igen. Blodtrycket är fortsatt högt så nu på kvällen sattes lite lugnande in också. Men om allt fortsätter som så här så får hon nog komma hem imorgon och komma på ett återbesök till en av ögonveterinärerna sen. Men hur som blir det livslång behandling med ögondroppar och eventuellt också blodtryckssänkande om det inte blir bra. Men skönt att det går åt rätt håll och som det ser ut nu får hon behålla sina ögon.

Tur att Jessica jobbar denna helgen av alla :O) Skorpan fick ligga inbäddad i massa filtar i receptionen och mysa med Jessica i närheten :O) Och hon äter typ bara när Jessica fjäskar med henne. Tack för att du pysslar om henne <3

Theodore har idag bara sovit två gånger a 20-30 minuter när vi åkte bil in till farmor fika och hem. Men orkade vara uppe tills nyligen. Han ratade kvällsamningen :O( Men var bara att lägga honom i sängen utan några krångel.

Nu blir det mys i soffan med Magnus, Ella och en påse cheeze ballz :O)

Skorpans dåliga dag...

Imorse upptäckte jag att Skorpan var kladdig och ful i höger öga. Ögonproblem skall ju alltid tas på allvar och vi räknar det alltid som akut så åkte snällt in till jobbet. Och tur var väl det, för det var glaukom på båda ögonen. Så det blev inskrivning med massor av ögondroppar, blodtryckssänkande mediciner, vätskedrivande och smärtlindring. 

Info om glaukom: 
Kallas även grön starr och är ett samlingsnamn för en mängd olika orsaker till sjukligt högt tryck inne i ögat. Det höga trycket medför skador på alla ögats deler och i slutänden upphör ögat att fungera. 
Normalt är ögontrycket 15-25 mmHg. Om trycket stiger över 30 mmHg så kommer ögat att börja ta skada. Behandlar man inte tryck över 30 mmHg blir de blinda inom några dagar till veckor. Stiger trycket över 40 mmHg så har man i bästa fall 12 timmar på sig innan ögat är så skadat att det blir blint. Tryck över 50 medför blindhet på mindre än 8 timmar.
Ofta märker man inte tryckstegringen förrän hunden är helt blind. Är man uppmärksam kan man se symtom tidigare, men de är diffusa. Vid akut glukom ses typiskt att hunden kniper med ögonlocket (pga smärta), ökat tårflöde, gråblå diffus grumling av hornhinnan, liten pupill samt illröd kraftigt förtjockade blodkärl på ögonvitan. 
Behandlas inte trycket dör pupillmusklerna så pupillen blir förstorad, ögat reagerar inte på ljus (bling) och ögat blir förstorat. Ett förstorat öga är kroniskt smärtsamt vilket kan vara svårt att se på hunden. 
(info hämtad här)

Nu på kvällen hade trycket börjat sjunka i vänster öga på Skorpan, men höger var oförändrat. Blodtrycket var fortfarande högt. Hon hade ätit och drukit på kvällen. Vid en av rastningarna idag hade hon gått in i en dörr..
Vi får helt enkelt avvakta och se hur det ser ut imorgon. Lyckas de få ner trycket i vänster kommer operation av höger vara aktuellt, alltså att man tar bort det. Hon kommer sen få stå på livslång behandling av kvarvarande öga. Regelbundna kontroller av ögon- och blodtryck kommer få göras. Men men, vi får se vad morgondagen har att ge.


Lekdag med moster Jessica

Igår hade jag och Theodore en heldag med hans moster Jessica. Vi plockade upp henne strax efter 10 på morgonen och började med att åka till första lektionen i kurs 2 på simmet. Det var nu på Oasen, och visst bassängen är ju finare än den på sjukhuset men omklädningsrummet var sämre (hur det nu kunde vara det med tanke på att det typ inte finns något på sjukhuset..). Och bassängen är i golvnivå så skulle inte bli några bra bilder, såsom på sjukhuset då det bara hade varit ovansidan på huvudet ungefär.. Men han tyckte som vanligt om det :O)

Efter det åkte vi hem, Jessica kom lite efter och hade lunch med sig. Eftermiddagen och kvällen fortskred lugnt, Jessica lekte och myste med Theodore, vi surfade runt på varsin dator och pratade, tittade på tv.. Härlig lugn dag med andra ord. 

Hon hade även med sig barnstolen vi fått av min (vår) underbara jobbakompis Sandra. Det är henne vi köpt spjälsäng och skötbord av också. Hennes lilla Ella är inte så liten längre. Blir ju tre år nu i maj :O) Än så länge har inte Theodore provat stolen, så vet inte vad han tycker, men Tova gillade den skarpt, satt så sött i den :O)

Återkommer med ett inlägg om dagen i dag och om Skorpans sjukhusvistelse. Hon har glaukom på båda ögonen och just nu väntar vi bara på att behandlingen ska verka..


Hurtiga jag :O)

Hoppas och tror att jag kanske börjar komma igång igen, var ute och prommenerade igår och idag var jag och tränade på Sportlife :O)

Från början: 

Igår tog vi det lugnt som vanligt på morgonen, kommer inte igång ordentligt förrän efter nio. Efter att Theodore ätit på förmiddagen  tog jag mig ut med vagnen och Ella, första gången själv. Gick SUPER!! Hon gick så fint bredvid även när vi mötte folk. Hon vill ju alltid fram och hälsa annars men inget sånt. Hade grimman på henne, så kanske var den som gjorde allt ;O) Vi kom inte så långt på vägen tvärsöver för det var så gegigt och mycket vatten, men en bra första runda :O) Theodore var vaken första 10 minuterna, sen drog jag upp suffleten och då började han gosa in sig och mössan hamnade bakofram och täckte ögonen och han somnade som en liten sten. Sov även när vi kom hem och det var så härligt väder så jag pysslade i trädgården en timme ungefär (det som göms i snö kommer upp i tö och jag har två hundar...). Han vaknade till en gång prexis när vi kom hem men gav honom nappen då och han somnade om. Även efter att jag gick in sov han en kvart till ungefär. Stod och grejade i köket så jag såg honom. Han vaknade jätteledsen, undra vad han drömde.. 

Sen var det dags för sista gången sim i denna kurs. Denna gång hade jag sagt till att Magnus SKULLE följa med så han fick slutat lite tidigare. Theodore fattade helt plötsligt dyket och höll andan så de gick smärtfritt :O) Gjorde en ny övning när man håller dem vid naken och övre ryggen och benen bort från en, så de flyter så gott som själva. De skulle då titta bak lite så att de får ner huvudet ordenligt. Theodore tittade bak upp på mig och började pilla mig i ansiktet, inga problem där inte :O) 

Idag vaknade Theodore redan vid 6, dålig utveckling ;O) Men efter en stund var det dags för amning och då fick han mat i vår säng och somnade så vi fick en timme till. Vi åkte idag till Sportlifes mamma med barn träning, riktigt bra pass faktiskt. Linda med lilla söta Amanda var där också så var kul. Efter halva tiden  tröttnade Theodore och strax efter tyckte Amanda det var sådär kul också men då lade vi dem på samma filt och då gick det lite bättre. Men Theodore ville inte ligga, han tycker inte det är så roligt längre och klarar av att sitta så bra. Men tippar när han sträcker sig efter leksaker så jag vågar inte lämna honom helt. Så sista delen var jag i närheten och tog emot honom :O)

Eftermiddagen har vi städat och tvättat lite. Kvällen har varit lugn och mysig. Väntar bara på sista tvättmaskinen för idag. Sen sängen. Imorgon är första tillfället i kurs 2 på simmet, nu mera på Oasen i Kungälv, bassängen på sjukhuset ska tyvärr stänga. 

Theodore backar runt över allt nu och fastnar i bland i något hörn, eller på ett bordsben när han får ett ben på varje sida:O)

Kalashelg

Kalaset för mormor i lördags var väldigt trevligt. Theodore skötte sig bra, även om han var trött hela kvällen. Blev många kortis sovningar under dagen då vi åkte bil hit och dit. 

På söndagsmorgonen vaknade Theodore inte förrän 7,30 och Magnus tog honom, Jippi :O) Han ville ha mat en timme senare och efter det gick jag upp. Vi gjorde oss klara och åkte till mamma och pappa, dels för att lämna hundarna och dels för att hämta Joey som varit ute och lekt med någon grannkatt där lite för mycket... Så åkte med honom till jobbet på vägen upp till Alingsås dit vi skulle på kalas till Theodores farbror och faster. Malin fyllde år för två veckor sedan men då var jag ju sjuk. 

Joey fick lite lugnande och jag rakade och gjorde rent. Var en liten ficka vid såret i ansiktet men den var liten och det var rent så inget drän, får tvätta och hålla rent bara. Vidare till kalaset där även Theos farmor och  farfar var på. Trevligt trevligt och gott fika. Theodore tittade på skidor på tv för första gången och det var väldigt intressant :O)

Han och Hugo satt och lekte lite på golvet. Hugo hade massa roliga leksaker som blinkade och spelade. Hugo ville inte riktigt att Theodore skulle ha hans saker, men gav massor till honom när han blev påhejad och fick beröm. Men sen ångrade han sig och tog tillbaks dem :O) Blir roligt till sommaren när de kan leka mer :O)

Sen hem till mamma och pappa igen för att hämta hundarna. Vi åkte därifrån med en hund bara för Skorpan tog sig en tur i skogen runtomkring.. Hon var borta 4 timmar.. Joey fick åka med oss hem. Tills såret är läkt måste han vara inne så då är det lättare att hålla honom inne här, tror jag ;O) Han var tyst och lugn hela kvällen igår och samma stund vi släckt lampan började han gå runt och skrika och kloa på ytterdörren, tokade runt i rullgardinen och välte ner saker från köksbordet.. Två timmar senare stängde jag in honom i köket och det fungerade bra. Prova det med en gång i kväll. Tova är inte så förtjust i att Joey är hemma, fräser när han är i närheten, men accepterade att äta på samma bänk. Han ser ju lite konstig ut med tratten på också.. ;O)

Theodore "lägger" pussel med farbror Fredrik (egentligen så hade Hugo lagt pusslet och två sekunder efter denna bilden skickar Theodore det hela i golvet ;) )


Hugo och Theodore


Idag har vi först varit inne i Kungälv och kikat i en butik och handlat något som jag inte planerat riktigt och som jag inte ännu behöver, men får se det som en investering ;O) Om Ni gissar rätt på det så erkänner jag vad det är ;O)

Sen åkte vi och hämtade Skorpan som glatt följde med utan att låstas som något ;O) Sen åkte vi till mormor och morfar för att hämta resten av tårtan. Blev ett missförstånd över vem som skulle ta hem den och de orkade inte äta upp nästan en halv tårta :O) Så blev fika och lite prat där också, trevligt :O)

Baket till mormors 75års kalas i lördags

Här kommer bilder på det jag bakade till mormors 75års kalas som vi hade i lördags. 

Till efterrätt, varsin mini creme brulee 


Och till kaffet en dubbel kladdkake tårta med ett lager i mellan av tryffelchoklad, täcke av vit choklad och nötnougat runt om (spritsningen gick sådär... :/ )

Familjefotografering

Igår var vi på The Studio i Nordstan och fotograferades hela familjen :O) Två av mina vänner var där för evigheter sen (förra sommaren) och hade lämnat mitt namn och nummer så de ringde typ 10 dagar efter snittet, var inte så pigg på det då ;O) Men så ringde de igen för några veckor sen så då hoppade jag på erbjudandet. Gratis smink och hårstayling samt fotografering. Betalar bara för de eventuella bilderna man sen vill köpa. 

Theodore skötte sig bra som vanligt, men när det äntligen var dax för fotograferingen var han trött, fick några bra bilder i alla fall :O) Och sen somnade han som en sten och märkte inte ens när jag bar runt honom mellan rummen :O) 

Sen åkte vi hem och hämtade hundarna och åkte till mamma och pappa. Skulle egentligen varit gräsänka igår kväll så hade bjudit in  mig och Theodore dit, nu ändrades Magnus planer, men inte våra :O) Även Jessica och Kalle var där, mys :O) Theodore vägrade somna när vi var där. Han var inte ledsen eller gnällig, bara lugn, mysig och vaken :O) När han sen vände blad och blev helt övertrött så blev han ledsen, men då var det lagom att åka hem :O) 

Idag var han uppe tidigt som vanligt (6,30), men det hade jag ju räknat med för att komma upp och baka inför mormors 75års kalas som jag och mamma lagar mat och bakar till. Hade han inte gått upp i tid så hade jag haft väldigt bråttom nu ;O) Tårtan blev helt ok, spritsningen gick inte så bra, blev för lös konsistens.. Men ser ok ut och smaken (ur byttorna) är GOD :O) Gjort liten efterrätt också som behöver sista tochen innan vi åker sen bara. Bilder kommer senare kanske, inte riksera att mormor ser det innan ikväll ;O)

Nu ska vi snart in till Kungälv och fika hos farmor som vanligt. Sen hem, greja sista med efterrätten och åka till mormor.. Mycket att göra hela tiden som vanligt. Någon dag ska vi göra ingenting.. :O)

Hemma hos mamma och pappa har de tagit fram min gamla stol som man antingen kan ha i vanlig bordshöjd eller fälla ner som på bilden så det blir en låg stol med bord. Han sitter jättebra och nöjt i den, får kanske söka igenom blocket efter något liknande :O)


Babyrytmik med Amanda och Arvid

Idag hade vi en lugn förmiddag, Theodore och jag gick upp halv åtta ungefär. Vi väckte Magnus och Ella strax efter nio :O)

Vi var på babyrytmiken idag och idag orkade Theodore med hela tiden, han var nog så illa tvungen för både Amanda och Arvid (kompisar från mvc-föräldragruppen) var med idag och du måste man ju visa sig duktig ;O) Han tyckte rytmik delen var riktigt rolig idag, hoppade och "sjöng" med :O) På fikastunden efteråt satt han i en stol och pratade och tjoade. Arvid satt bara och stirrade på honom först, så söta våra barn :O)

Nu på kvällen har vi busat och myst. Badat/duschat har vi hunnit med också så vi är fina inför morgondagen... ;O)B och B - blöjprov och bilprov

Vi åt lunch på kinan i Kungälv igår, alltid massor av folk där. Theodore skötte sig som vanligt galant. Hittade ett fint vattenfall att titta på samt att vi satt så vi såg  all trafik utanför :O)

Babysimmet igår gick jättebra och Theodore upptäckte när vi kom upp ur poolen att hans mormor varit där hela tiden också! Trots att hon tagit av honom kläderna och så innan, men då tittade han bara på poolen :O) Han tycker nog att det är bra roligt :O)~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Idag började vi med att åka in till Göteborg där vi var med i ett blöjtest. Theodore och sju andra barn i hans storleksklass fick prova två blöjor som är under utveckling. De sa aldrig märket även om jag har mina misstankar ;O) Fick skriva på ett fint sekretessavtal också :O) Det hela gick till som så att vi kom dit, fick en blå t-shirt med ett nummer på, Theodore var nummer 7 och sen en vit testblöja var. Sen fick vi leka med barnen och "vara som vanligt", en fika blev det också. Sen bedömdes det hur den satt, han mättes och blöjan fotograferades. Sen blöja nummer två och samma visa. Han var jätteduktig och orkade vara vaken alla tre timmar vi var där, trots att det hände massor hela tiden. Så duktig :O) Han hittade en favoritleksak utan dess like också. En stor genomskinlig badboll. Ska leta efter någon sådan nu för den lekte han med större delen av tiden :O)

Hittar ni en sån här, gärna rosa eller grön SÄG TILL!!


Efter det mötte vi upp Magnus hos bilhandlaren igen. Provåka en gång till och provpacka så att vi säkert får plats. Och det gör vi... Så den är bokad, beräknad leveranstid vecka 20..Suck det var ett tag.. 
Vi kommer spara pengar på denna bilen, knas att en större nyare bil är billigare. Trots att lånet blir lite dyrare sparar vi in i drivmedelkostnad, skatt och servicekostnad. Framför allt de två första åren då vi fick ett riktigt bra serviceavtal :O) Och försäkringen första halvåret kommer vi spara cirka 450kr i månaden på. Jippi!! :O)Ateljefotografering

Idag på förmiddagen har vi varit inne i Kungälv och proffsfotat Theodore, ska bli spännande att se hur det blir. Fick hem ett erbjudande i brevlådan för ett tag sedan om babyfotografering så passade på :O)

Idag sov Theodore till halv nio!! Önskar jag kunde säga att jag gjorde det samma men låg mer eller mindre från klockan sju och väntade på att han skulle vakna. Var inte så trött då och tänkte att det är värre att somna och bli väckt en kvart senare, då hade jag varit trött.. Men nej inte vaknade han :O)

Idag är det näst sista gången på simmet också. Idag får Theodores mormor vara handler då Jessica jobbar. Nästa kurs omgång kommer jag få klara mig mer själv, för då går vi torsdagsförmiddagar. Fördelen är ju att Magnus kan följa med varannan gång i alla fall :O)RSS 2.0