Lördag - dop

De senaste veckorna hade Theodore varit väldigt punktlig med sin amning klockan sju så hade ställt klockan på just sju och tänkte att det var lagom att gå upp efter att han ätit då. Men han vaknade vid fem för mat så tänkte att han troligen inte kommer vilja äta sju då utan ställde om klockan till 7,30 för att då börja med allt för dagens dop. Klockan åtta vaknar jag utan att klockan ringt. Klarar tydligen inte av tekniska saker klocka fem. 

Hursom började jag med att dekorera minicupcakesen. Blev riktigt söta. Sen dekorerade jag med Magnus hjälp tårtorna. Allt packades in i bilarna och strax efter elva var vi ute i Hålta församlingshem för att duka och göra i ordning. Pappa och Thomas kom med smörgåstårtorna och hjälpte till att lasta in och ställa ut allt porslin så jag kunde fokusera på att ställa det rätt med servetter och ljus och serpentiner :O) Lite serpentiner och ballonger i lamporna också så vart det klart. 

Vid 12,30 möte vi Jessica och Kalle hemma hos oss. De hade med sig pizza/kebabtallrik :O) Dusch, mat, göra sig i ordning stod på listan och strax innan 14 var vi alla klara och åkte. En sväng in till församlingshemmet på vägen och sen vidare till Kareby Kyrka. 

Klockan 15 började dopet och det blev precis så fint som jag hoppades. Magnus kompis Anna sjöng våra två solosånger och det var perfekt. Låtarna passade hennes röst jättebra och hon gjorde det så fint. Theodore skötte sig så klart exemplariskt. Inget gråt eller skrik. Han tittade massor på prästen och tyckte även att takets målningar och alla ljus överallt var jätte fina. Ceremonin tog ganska precis 30 minuter.

Sen åkte vi alla till församlingshemmet för smörgåstårta. Det blev en hel över. Visserligen hade vi fått lite återbud på förmiddagen (fyra personer totalt) men folk åt lite dåligt ;O) Sen läste Theodore's farmor en jättefin dikt och sen var det kaffe och fika. Efter det paketöppning. Massa fint fick han, TACK alla :O)

Mellan 17,30 och 18 åkte de flesta. Fick massor av hjälp, tusen tack, annars hade vi fått vara kvar tills sent för all disk och städ.. Vi åkte därifrån 19,30. Hemma bestämde vi oss för att städa undan ordentligt i köket (det hade vi inte hunnit under dagen) så att det var lite fint. Vid 21-tiden ville Theo ha mat och efter det tittade vi på tv i datorn. Somnade någon gång där, helt slut :O)

Bilder får komma lite senare. Mamma var mästerfotograf under dagen. Pappa var snäll och filmade för oss i kyrkan :O)

Kommentarer
Postat av: -Malin & Ella ♥

Va roligt ni blev nöjda med dopet, det är en speciell dag... :)



Men va kul sammanträffande, hehe!

2010-10-03 @ 14:18:02
URL: http://malinochella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0