Sista delen på kursen :O) och sjuka är vi allihopa :O(

Igår var sista delen (av två) på första hjälpen kursen, inriktning barn, inriktning sår- och brännskador som jag och Jessica gått via Röda Korset. Hur bra kurs som helst! Visst, man får väl höra otäcka saker som man kanske inte har tänkt kan hända men.. Dels får man en tankeställare på vad som kan vara farligt hemma (som banan..) och dels vet får man veta vad man skall göra om någon av situationerna uppstår. För man kan inte försäkra sig från allt, så är det. Som jag nämnt tidigare är kursen kostnadsfri, så finns inga ursäkter till att inte gå den! :O)

Idag har vi alla varit sämre i våra förkylningar. Theodore började dagen dåligt, fick halvsitta i vår säng för att han hostade och snorade. Men tycker han har blivit bättre under dagen, även om han är väldigt klängig och lite kinkig. Magnus har snarare blivit sämre under dagen. Jag håller mig på en stadig nivå. Inte gjort något vettigt alls, bara haft hand om Theodore hela dagen. Hoppas det hjälpt så att vi båda är bättre imorgon. 

Nu ska jag gå och lägga mig och vakna frisk. Det är planen i alla fall :O)

Första advent :O)

I lördags var det som vanligt besök hos Theodores gammelfarmor. Det blev lite städ och julpynt blev det efter fikat. Efter det åkte jag, Theodore och hundarna hem. Skulle försöka sy julgardinerna jag köpt. Nackdelen med att flytta och bara ett av alla fönster stämmer med de gardinerna man hade sen innan.. :O) Mamma hade med sig symaskinen på fredagen. Men den ville inte alls. Undertråden bara trasslade sig. Pappa hade bjudit in mig till dem, förmodar att han ville ha lite Theo-tid också, och jag hade tänkt åka när jag sytt klart. Men då det inte gick pyntade jag lite och åkte till dem tidigare än jag tänkt. Tog med gardiner och allt ifall mamma kunde få ordning på symaskinen. Först när mamma provade trasslade det sig. Sen helt plötsligt fungerade det.. Ingen vet vad som var fel eller vad hon gjorde för att det skulle bli rätt igen :O) Theodore tittade på tv medan jag sydde och mamma och pappa fixade god middag. Kvällen satt vi framför tvn och gjorde inte mycket. Innan jag åkte därifrån hjälpte jag dem att avmaska katterna, de hade ovälkomna gäster ;O)

Vid morgonamningen i morse hade jag fått sms från Magnus att de redan var på väg hem så vid åtta kom han och kröp ner i sängen. Kall men mysigt ändå :O) Jag och Theodore gick upp halv tio för att hämta upp Jessica strax innan elva och möta upp mamma och pappa elva inne i Kungälv. Första advent varje år är det skyltsöndag i Kungälv. Alla butikerna visar sina julskyltningar och har öppet, lite "marknadsförsäljning" av bak och lotterier. Höjdpunkten är alltid modevisningen hos Carola. De har underkläder och sovkläder. Varje år har de en modevisning i skyltfönstret där de anställda och familj/vänner till dem dansar och visar upp varorna. Alla åldrar och kroppsformer, alla lika vackra :O)
Theodore fick fina kläder av sin mormor på lindex, en del som han ska få i julklapp en body som vi får använda innan :O)

Efter en kall vandring runt snöiga Kungälv åkte jag, mamma och Jessica (och Theodore) åkte till Sisjön där en djuraffär hade representanter från Ädelkatten (en underklubb till SVERAK). De visade upp lite katter och informerade om föreningarna. Jessica är ju inne på att skaffa en liten skogis och kanske i framtiden avla lite. Hon har tröttnat på kaninaveln ;O) Sen efter det åkte vi alla hem till oss där pappa möte upp och så adventsfikade vi lite. Jessica stannade när mor och far åkte hem. Kalle kom efter 18 och de åkte hem närmare 19-tiden, efter middag och bad av Theo :O)
Sen städade jag lite i köket och har efter det spenderat kvällen i soffan :O)

Så här hoppade Ella upp och ställde sig när vi kom hem från farmor i lördags. Möss i väggarna?? Eller kanske frös hon efter att ha busat i snön ett tag innan vi gick in och vill komma åt solen?? :O)


Söta Theo i sin nya mössa från sin mormor och morfar, finns matchande vantar :O)


Och söta Tova som genast tog symaskinen i beslag :O)

Mys fredag

Hände väl inga fantastiska saker idag, men har varit en bra dag. :O)

Natten var helt ok, Theodore åt oftare och sov oroligt. Men efter 8,30 somnade han om så gott och då gjorde jag likadant och jag vaknade strax efter 10 och de timmarna gav nog mer än de vi skrapade ihop under natten :O) När Theo vaknade efter elva var han mycket bättre, sitt glada jag igen. Febern har successivt gått ner under dagen, nu sist visade tempen 38 jämt :O) Dagen har varit lite gnällig och han har inte velat ligga själv och sova något så har inte hunnit med så mycket. Nålat alla nya julgardiner och lite disk och vikt tvätt. 

Idag skulle vi egentligen varit på teorilektion inför babysimkursen som börjar om 1,5 vecka. Men som tur var var den inte obligatorisk för att få gå kursen så de skickar hem information istället då det inte fanns något annat tillfälle att gå på. Skönt, hade varit surt om vi inte kunnat denna kursstart heller. Och denna gång har jag betalt och man får inte tillbaks pengarna, inte ens på grund av sjukdom.

Nu på kvällen kom mamma och vi har haft en mysig kväll. Båda är gräsänkor ikväll :O) Ätit räkor, avokado och gott bröd och röror :O) Mys. Hon hade även med sig symaskinen så hoppas få sytt klart gardinerna under helgen också :O)

Nu har till och med Ella gått och lagt sig i sängen så jag ska följa hennes exempel :O)

Väntar med spänning på de tre goda ting som bör hända imorgon...

Ja man brukar ju säga att efter tre onda ting kommer tre goda och då tre dåliga saker hänt idag borde ju de tre bra sakerna hända imorgon, eller hur?

Det började med att fina gamla Hubert dog under natten. Såg redan igår kväll när vi skulle lägga oss att det var kört, han betedde sig som Hubbe gjorde innan han dog. Så förmiddagen idag städade jag bort hans bur..

Sen åkte Magnus till dreamhack idag och kommer tillbaks först på Söndag. Med åkte  min lillebror som fick ett "presentkort" på denna resa av oss när han fyllde år. Hoppas de får superkul denna helg, men tråkigt att vara ensam så länge. 

Vi åkte till babyrytmiken på eftermiddagen. När vi kom fram kände jag att Theodore var lite varm, men hade fått ta en tjockare overall då han kräktes på den första så tänkte att det var nog därför. Han hängde med halva tiden idag, sen började han gnugga sig i ögonen och bli grinig så gick ifrån för att somna honom. Lade honom i babyskyddet och fika i tio minuter men så vaknade han igen. Tyckte då att han var ännu varmare så packade honom och åkte hem. Intalade mig att jag bara nojjade.. Hemma tog jag tempen, 38,9 hemska grader. Och stor del av vägen hem "knorrade"/gnällde han :O( Han har fått alvedon och efter en timmes gnäll har han somnat oroligt i min famn. Fick med mig en burk kakor = middag, för han vaknar så fort jag lägger ner honom och så börjar vi om.. Usch usch, hoppas det går över fort, för det finns inte många kakor ;O)
Smyckesparty på mammas jobb

Idag tog vi en lugn förmiddag, härligt. Fick frukost på sängen av Älsklingen också medans jag ammade :O) Hur bra har jag det eller? :O)

Sen krånglade elen återigen.. Gjorde det senast i söndags då det var någon fas som gått igen. Då märkte Magnus som lagade mat att spisen inte funkade riktigt, den värmde men inte tillräckligt. Och när han kom ner i källaren visade tvättmaskinen något felmedelande. Idag när jag kom ner för att flytta tvätten från tvättmaskinen till torktummlaren är tvättstugan helt mörk, taklampa, tvättmaskin och tummlare döda. Men lampan utanför fungerade.. Ingen propp så det är väl en fas igen då? Magnus får titta igen imorgon för jag hade inte tid att kolla mer då och när jag kom hem var det mörkt ;O)

Vi var iväg till mammas jobb på eftermiddagen för ett smyckesparty igen. Ann-Sofie som är återförsäljare för Dag och Natt var där igen och visade både julkollektionen samt att det var ny baskollektion. Tur det för har ju allt från gamla baskollektionen jag gillar :O) Så blev lite shopping där med :O)

Kom hem lagom till åtta och för en gång skull är Theodore inte klockren på nattningen.. Var väl bara en tidsfråga innan vi skulle ha en liten kinkig kväll. Men inte så farligt. Han gnyr och gnäller lite ibland bara men kommer inte till ro och somnar, även om han är så trött så trött :O) Men peppar peppar nu tror jag det sovs där inne :O)

Jag tävlar hos Mamma Malin :O)Jag tävlar om ett paket från Mam/ Bambino hos Mamma Malin.
Där man kan vinna nappar, napphållare och en Drink All Around Cup.
Tävlingen pågår till den 7 december klockan 21.00


Hon lottar ut två paket med en tvåpack Air nappar, en napphållare och en Drink all around cup. Hur bra som helst! Har ju försökt vinna en sån där mugg tidigare men hoppas på bättre tur denna gången ;O)

Jag tävlar hos Mamma Malin :O)Jag tävlar om ett paket från Mam/ Bambino hos Mamma Malin.
Där man kan vinna nappar, napphållare och en Drink All Around Cup.
Tävlingen pågår till den 7 december klockan 21.00


Hon lottar ut två paket med en tvåpack Air nappar, en napphållare och en Drink all around cup. Hur bra som helst! Har ju försökt vinna en sån där mugg tidigare men hoppas på bättre tur denna gången ;O)

Mammafika och första hjälpen kurs

Idag provade vi en passat, men får inte plats med allt. Ska prova mammas och pappas bil tänkte vi och åka förbi djuraffären och prova med en annan bur och se om det kan hjälpa.. :O)

Sen skyndade jag vidare med hundar och Theodore i högsta hugg och åkte och lämna hundarna på Myrebacka hunddagis (mamma och pappa) för att sedan åka med Ida till två härliga mammor i Nol. Visste inte om jag skulle hinna hem och hämta hundarna efter det så tänkte att det var smidigast att lämna dem där "på vägen". 
Mammafikan var supermysig, de två "nya" mammorna (Malin och Sarah) var väldigt trevliga och det blev många skratt. De jämnade ut vår barnskara med två flickor också som är 1,5-2 månader äldre än Theodore och William. :O)

Sen åkte jag hem till mamma och pappa och ammade Theodore innan det var dags att ta sig in till stan. Först hämta Jessica på jobbet och sen vidare till första tillfället av två på en första hjälpen kurs, inriktning barn, inriktning sår- och brännskador. Är Röda Korset som anordnar dessa kurser och de är statligt finansierade så helt gratis!! Med andra ord, GÅ DEM. Finns även en barnintriktad kurs med allergi/astam, och sen har de även kurser som bara inriktar sig på första hjälpen vuxna. Men hon nämnde ju lite om vad som skiljer så man även vet vad man skall göra om man skall hjälpa en vuxen.  Ikväll hade vi teori om vad man skall tänka på när man kommer till en situation och vi gjorde även hjärt- och lungräddning på dockor i två olika storlekar samt övade på att lägga varandra i stabilt sidoläge (även när vi blundade, aka var i ett mörkt rum eller på en åker). Är så bra att faktiskt få "känna på det" så man vet hur hårt man faktiskt skall ta i. Är ju MYCKET hårdare än man tror... Nästa måndag är det del två och även då skall vi öva på hjärt- och lungräddning igen samt gå igenom vad man gör om något fastnar i halsen på barn och vad man gör om man inte få bort det, brännskador och sår- och stickskador. Och hon skulle även prata om saker som barn stoppar i näsan samt utslagna tänder. SUPER BRA!

Är så skönt att Theodore går att lämna bort. Nu ikväll var han fem timmar hos sin mormor och morfar. Han hade tagit flaskan utan problem som jag pumpat ut åt han. Han hade varit vaken lite och sovit en del. Nu när vi kom hem fick han lite mat igen och sen var han på sånt underbart humör. Myste och busade lite med honom och lade honom sedan i sin säng och på kanske tio minuter somnar han. Ligger och knorrar lite och har sig men somnade utan att jag behövde gå upp till honom trots att jag ligger i sängen med datorn. Så duktig pojke jag har. Hoppas han inte skämmer bort mig nu för att sedan bli jättejobbig ;O)

Så har denna helg gått

I fredags tog vi först lite sovmorgon efter att ha vaknat av klockan tisdag-torsdag. Skönt, även om  jag var lika trött när jag gick upp halv tio. Hade ju haft två amningar mellan fem och åtta.. :O) När vi kommit upp och gjort oss klara åkte vi till Theodores bästemormor och bästemorfar. Fika, tjöta och gjorde inget vettigt alls :O) 
Kvällen avslutades med mys framför tvn och idol med en ny efterrätt, Toblerone Parfait, mums.

Ella gillade deras kamin, och Theodore sin bästemormor och bästemorfar :O)
Lördagen jobbade Magnus och vi vaknade upp till en hel del snö. Theodore hade en rätt så dålig natt, kanske en av de sämsta vi haft. Men vi är ju bortskämda med att han sover rätt så bra. För första gången på länge ville han ha mat redan vid 1 tiden. Sen en mat vid 3 tiden och så vaknar han när Magnus gick upp strax innan fem. Och sen sov han väldigt oroligt. La honom bredvid mig så kunde halvsova lite fram till sju halv åtta eller nåt. Sen somnade han vid åtta men så fort jag lade ner honom vaknade han till. Men fram mot nio lyckades jag ta mig ut och skotta lite. Hann väl med halva ungefär innan jag inte kunde röra mig längre för att jag fick så ont i ryggen. Har ju lite ont i ryggen hela tiden men som blir värre ibland.. Sitter långt ner i ryggen och när det blir värre går det ner i benen. Jaja, jag tog mig in och landade bredvid Theodore i sängen. Arg som ett bi kan jag tillägga också.. :O)

Åkte inte till farmor för kände att det var ett övermäktigt projekt just då och att försöka skotta mer var inte aktuellt. Mitt mål var att ta mig ut för att hinna till bion som var dagens ljuspunkt :O)
Vid 12-tiden kom mina underbara föräldrar och skottade det sista på parkeringen och hämtade mig, Theodore och hundarna. Underbara <3
Vi hämtade upp Thomas och åkte sen hem till dem. Fick middag och ammade Theodore som skulle vara kvar där med sin morfar när vi andra åkte på bio, Harry Potter :O) Magnus mötte upp oss där efter att vi hämtat upp Jessica också. Filmen var bra och tiden gick fort så hann inte fundera på hur Theodore hade det hemma hos sin morfar. Men det hade ju så klart gått jättebra, han hade sovit en del, vaken en del, ett blöjbyte och tittat på skidor på tvn :O) Vi blev kvar där en stund på fika och mys :O)

Idag har jag och Ella spenderat förmiddagen nere i mitt pysselrum i källaren som har varit det stället allt hamnat på. Så vi har sorterat, packat om och ställt på nya ställen :O) Eldade nere i kaminen, varmt och gott, Ella låg på sin bädd bredvid :O) Tyvärr går inte värmen upp något vidare i huset.. Synd.
Eftermiddagen var det lite städ och plock inne i huset och nu på kvällen har jag beställt de sista julklapparna, så nu är det klart också :O)

Babyrytmik

Idag var vi och provade på babyrytmik :O) Theodore har haft en riktig sovdag så gick sådär. Han blev trött innan vi skulle åka och somnade såklart i bilen. Vaknade när vi kom in och skulle ta av honom ytterkläderna. Då var han charmig och glad men lagom tills vi skulle börja blev han kinkig. Så han halvsov på min arm hela tiden medans jag gick runt och sjöng och guppade runt med honom och satt och spela på tamburin. Sen när det var dags för fika lade jag honom i en soffa där han sov tills jag tog på honom ytterkläderna. Sen somnade han om. 
Han sov hela förmiddagen, var vaken en liten stund innan babyrytmiken. Och efter så fick jag väcka honom strax innan fem för att jag skulle hinna amma honom i lugn och ro innan jag åkte på instruktörsmöte på klubben. 

På kvällen nu när jag varit borta har Theodore dock varit vaken och lite grinig. När jag kom hem fick han lite mat (men mest närheten tror jag..) och somnade gott :O) 
Mötet ikväll var hur trevligt som helst! Vi åt mat och tjötade massor, mest hund såklart men även lite annat. Ett härligt gäng :O) Kurserna kommer starta runt vecka 10 och från och med andra veckan i januari kommer man kunna anmäla sig. Som det ser ut nu kommer jag ha en valpkurs även till våren med en annan instruktör. Kommer bli en mysig valpvår också med andra ord :O) 

Kika in på kungälvs brukshundklubbs hemsida, medlemsmöte är nog det enda som är på gång resten av året men som sagt, in och anmäl er till kurser i början av januari :O)

Bvc besök och mamma fika :O)

Vi började dagen med besök på familjecentralen och ny vikt och längd på lilleprinsen. Och stor har han blivit :O) 7545gram och 64cm lång. Magnus mätte honom i söndags och fick det också till 64 :O) Han var som vanligt en liten solstråle där och charmade vår sköterska. Märktes skillnad på honom att han blir mer och mer med nu och reflekterar över saker som händer. När han satt i mitt knä efter väg och mät så satt han och titta runt noggrant på allt och när sköterskan knappade på datorn ibland tittade han dit och undrade vad hon gjorde. Min stora pojke.. Och snart går han och sen börjar han skolan och konfirmerar sig och sen flyttar han... ;O)

Efter bvc åkte vi hem för att vara med hundarna en timme drygt och äta lunch. Sen åkte vi till Annika och träffade alla utom en av mammorna som var i samma föräldragrupp som vi på mvc. Kul att träffa alla och se de andra små miraklerna.  Och prata igenom lite hur våra erfarenheter från förlossningarna och de olika sjukhusen och allt sånt som vi pratade om på kursen. Är en väldigt trevlig grupp och ser fram emot nästa träff vi bokade in, då hemma hos Linda. 

Barnen var för söta, pratade och tjoade till varandra och tittade med stora ögon. Och började någon av dem gnälla lite följde minst en efter :O) Theodore är cirka en månad äldre än de andra, men han kändes ändå inte så mycket större än dem. Även de andra mammorna tyckte Theo var väldigt lik Magnus, även om Leliah sa att hon såg mig honom också :O) Lite mammas pojk också :O)

Dessvärre var batteriet i min kamera slut så får bli bilder på nästa träff och då hoppas vi att även Anna kan komma.

Fars dag

Igår hade vi fullt upp hela dagen. Theodore vaknar tio i åtta, klockan skulle ringa åtta så var bra tajmat :O) Theodore hade köpt en liten present till sin underbara pappa men vi hann inte ha en allt för lång mys stund för halv tio åkte vi hemifrån för att bege oss till Theodores farmor och farfar. Vi var där vid elva och även kusinen Hugo med föräldrarna var där. Hugo är så stor nu, går så bra nu och kan så många ord. En liten charmör. Konstigt att tänka att lille Theo så snart kommer vara så mycket.. "Människa". Inte bara bebis. :O)

Vi åkte därifrån vid tretiden och stannade till på jobbet och lät Ella simma lite. Passade på att filma henne en av turerna, så söt hon är. Hon älskar verkligen att simma, blir tokig om vi går in "fel" dörr på jobbet då hon vet att det är till simmet och står och steppar och gnyr innan vi låter henne hoppa i vattnet. Sen simmar hon runt helt själv, gör både vänster och höger svängar och simmar bra in i jetstrålen :O)

Sen åkte vi raka vägen till mamma och pappa. Ingen idé att åka hem och vända. Jessica jobbade till 18 så vi skulle ta en kvällsfika där. Vi var hemma igen vid 20.30. Lång dag, men mysigt att träffa alla. 

Idag är en riktig hemmadag och ska nog inte göra så mycket. Theodore behöver lite lugna dagar också. Han har lite svårt att sova ordentligt när vi är ute och far nu för tiden. Har tar ju in så mycket av omgivningen och är så nyfiken. Han blev så jätteledsen hos mamma och pappa igår, han var så trött, min lilla skrutt. 

Theo  och jag leker med Hugos boll som vi fick låna


Svårt att få en bild på Hugo som inte är suddig.. :O) Men han var snäll och hjälpte sin farfar med presenterna :O)


Hugo hälsar lite försiktigt på Theodore


Hugo tyckte det var lite otäckt att gå förbi Theo men skulle fram och tillbaks ändå :O)


Jobbigt att vara hos farmor och farfar, tur att de har en go soffa :O)


Ella leker mycket när hon simmar :O)


Och då blir man så här trött :O)

Ullaredsbesök igår, wohoo :O)

Igår var vi Ullared och vi var inte ensamma.. Sjukt mycket folk. Vi behövde inte köa in eller ut men typ köa oss igenom hela affären. Tar ju så mycket längre tid då och är frustrerande. Vi åkte hemifrån vid åtta och lämnade hundarna hos mamma och pappa. Sen hämtade vi upp Magnus kompis i Göteborg och var framme vid tio tiden. Efter att ha ammat i bilen tog vi oss in, med Theodore i babyskyddet i en vagn och bärselen i högst hugg. Men då det inte gick att gå runt med vagnen så satte jag honom i selen med en gång. Och han ÄLSKAR gekås!! :O) Han tittade runt, pratade och "skrattade". Vi kom fram till att en avkomma från oss kan väl inte annat än att älska shopping i mängder. :O) När jag tröttnat tog Magnus honom och sen var Jonas snäll och bar honom också :O) Theo var vaken och sov i omgångar och var så duktig hela tiden. behövde inte mat förrän vi kom ut i bilen igen. Hittade en hel del, halva julklappslistan är avklarad ungefär :O)
Efter en lång dag landade vi i soffan hos mamma och pappa :O)

*
Som sagt, lite julklappar ;O)

Idag har det varit farmor besök som vanligt. Eftermiddagen har varit lugn och nu ska vi kolla film och mysa i soffan :O)

Börjar bli rejält trött på att ha ont i kroppen.. Av att gå runt på Ullared igår gjorde att jag fick jätteont och även idag har jag känningar.. Får väl prata med bvc om vad det kan vara.. Hjälper ju inte till i mitt humör att ha ont också.. Nog med gnäll, nu mys med mina pojkar :O)

Provsvaren har kommit :O)

Igår var Magnus hemma, han var hade huvudvärk och kände sig allmänt krasslig. Har själv haft lite svag huvudvärk och knappt ont i halsen några dagar så hoppas inte att det är någon ny förkylning som är på gång så Theo blir dålig igen.. Men idag kände Magnus sig bättre och har varit (är) och jobbat. Det var ändå skönt att ha honom hemma en "bonus-dag" och i slutänden tog han nog mer hand om mig än jag om honom då jag hade en lite dålig dag. Har alltid lättare att göra ingenting när han är hemma konstigt nog. Känns som att jag måste hålla på och göra saker när han är och jobbar för att också vara produktiv och inte vara hemma och lata mig bara... 

Idag har varit en bra dag. Fick provsvaren från operationen och de tror att de fått bort alla förändringar så det blir ny koll i februari och om allt ser bra ut även då så blir det bara tätare kontroller de närmsta 10-20 åren beroende på hur det utvecklas. Har man haft det en gång är risken att man får det igen. Håll tummarna.. :O)

Var sista tillfället för valpkursen idag. Tyvärr var det bara fyra som kom, men vi hade väldans trevligt ändå :O) Blir mycket tjöt om ingenting :O) Vi hade en liten avslutningsbana och vad duktiga de små var, och deras mattar. Tror inte riktigt att de inser själva hur mycket de utvecklats på bara de här åtta veckorna. Ska nog försöka få allmänlydnad fortsättning nästa gång då jag hoppas att många kommer vilja gå en kurs till :O)

Theodore hade en bra kväll hos sin mormor. Han har varit på sånt underbart humör idag och igår. Nära till skratt flera gånger om dagen och däremellan sitt underbara stora tandlösa leende :O) Idag har han även varit väldigt vaken. Bara sovit korta pass om lite drygt 30 minuter gånger fyra mellan 9-22. Hoppas han sover bra inatt då. Dessvärre blir det ingen sovmorgon imorgon då jag ska upp om sex timmar. En Ullared resa blir det imorgon för lite julklappsshopping :O) Bäst att sova nu då :O)

Dagen blev inte som tänkt, men bra ändå

Ja dagen började inte som tänkt och fortsatte så egentligen. Magnus kommer in i sovrummet och undrar om jag sett hur det ser ut ute, nope men där var det massa snö! Tycker inte om denna tiden, kallt och allt är blött och blåsigt. Men Ella älskar snö! Det första vi gjorde var att visa Ella hur det såg ut på balkongen, hon försökte krafsa upp dörren så vi släppte ut henne där och som hon for runt. Sen ut i trädgården där hon for runt :O)Efter frukost åkte vi in till Kungälv för att kolla lite mer på bil. Kanske blir en passat istället. Vet inte om den direkt löser alla våra utrymmesproblem men en del i alla fall.

Sen på eftermiddagen blev mina planer tyvärr inställda så passade på att greja lite, sortera papper och sånt som man inte gör annars :O) 

Sen nu på kvällen har Theodore varit ledsen igen. Jobbiga kvällar när han är så här, dels för att han är ledsen av någon anledning men också för att det är jobbigt att inte kunna lägga ner honom eller nåt. Han dreglar en hel del och  tuggar  på det mesta, kanske är en tand långt där inne som bråkar... 

Så här sött var Ella igår när hennes favoritfilm stoppades in i dvdn, Som hund och katt :O)

Soffbilder :O)

Idag började vi dagen utomhus. Magnus bytte däck på Bugsy och jag roade mig med att samla ihop det sista av allt bös i trädgården, blev lika många soppsäckar till, men nu är det klart för den här gången i alla fall :O) Theodore var vaken när vi skulle ut så han fick följa med och ligga i vagnen. Han somnade rätt så fort :O)Sen blev det lite städ inne, brukar ju städa på helgen annars men hann inte så fick bli idag :O)

Theodore har varit på så gott humör denna helgen jämfört med hur veckan innan var. Pratar och leker och "skrattar". Sitter i bumbon, leker i babygymet och hoppas i hoppgungan :O) Och nog är han mammas pojke! Så här var vår stil i lördagskväll :O)

Och mina fina flickor nu i kväll som trängdes bredvid mig och Theodore i soffan 

Höststädning i trädgården

Idag har vi höststädat i trädgården. Staplat all ved från det att tallen ramlat ner, bit för bit. Samlat ihop en fin hög med ris igen och flera säckar med tallbarr och kottar. Lite mer att göra imorgon sen kanske klart för vintern :O)

Theodore har varit på perfekt humör idag, sovit i lagom långa pass för att vi skulle hinna greja i trädgården och få lite pauser. Babyvakten var en bra investering :O) Sen när han varit vaken och på sånt underbart humör. "Skrattat", lekt och pratat. Så söt min lillepojk :O)Trädgårdsfotografering

Theo har varit lite grinig sista veckan vilket hans mormor fick erfara i torsdags när hon passade honom. Bra att han visar andra att han kan, de tror mig ju inte annars :O) Fredag lördag nu har det varit bättre igen. Vet inte vad som har bekymrat honom tidigare. Nåt utvecklingssteg som alla pratar om kanske? Eller tänder som börjar spöka kanske? Har läst någonstans att de kan börja känna av det så tidigt som två månader innan tänderna bryter igenom.

Igår hade jag och Theodore sällskap av Thomas. Magnus var på en överaskningsmiddag för en av hans kompisar som fyllde 25 år. Vi åt alldeles för mycket och tittade på filmer. Mys mys. Theodore tyckte mycket om sin morbror och "skrattade" gott åt honom :O)
Magnus kom hem vid 21,30 tiden och såg lite på film med oss. Blev inte allt för sent då han skulle upp och jobba idag.

Thomas sov över så vi hade sällskap till frukost idag. Vi åkte till farmor som vanligt. Annars har det inte hänt så mycket idag. Theodore hr varit så nära att skratta på riktigt idag. Först när hans mormor busade med honom inne hos gammelfarmor och även nu på kvällen när jag och Magnus leker. Snart snart :O)

Theodore tycker mer och mer om att bada också. Idag provade jag att duscha samtidigt som han badade. Han tyckte det var roligt och han fick även duschat lite själv. Söta pojken :O)

Fotade lite i trädgården också. Den är inte så rolig nu i allt det gråa. Nästa höst blir bättre hoppas jag för nästa år ska vi försöka fixa lite därute :O)Fina Bella var med så klart


Och Skorpan ocksåOch mina fina pojkar inne i soffan Joey har flyttat :O(

Idag började vi tidigt som vanligt då jag skulle klippa min lugg 9,30. Theodore vaknade som vanligt tidigt, men fick honom att somna om och fick väcka honom 8,30 för att han skulle äta och bytas på innan vi skulle åka. Hoppas han vill sova länge imorgon :O)

Efter besöket på Salong Studion åkte vi och handla och sen till Jessica. Vi skulle umgås idag men hon var inte upp lika tidigt som oss så vi tittade på när hon åt frukost :O) Sen åkte vi alla tre hem till oss och tittade på film och slappade hela eftermiddagen.

Sen på kvällen åkte vi till mamma och pappa. Joey har TILLFÄLLIGT (ja mamma, tillfälligt) flyttat dit. Lite jobbigt men det är för hans bästa. Han trivs inte lika bra här som han gjorde i lägenheten. Knäppa katt. Här är det större och han har en jättefin inhägnad balkong att vara ute på. Men han rymmer ut så ofta han kan och håller mig vaken på natten... Så i alla fall som Theodore också väcker mig på natten får han bo borta ;O)Bumbo Theodore :O)

Igår gjorde vi inte mycket, lite tvätt och så men mest ingenting :O)

Idag vaknade Theodore som vanligt strax efter sju men efter en liten stund fick jag honom att somna om till 8,20 :O) Efter amning och frukost och fixat hundarna åkte vi till öppna förskolan i Hålta, trodde jag. Men det var stängt och mörkt där inne. Konstigt, står inget på hemsidan heller mer än de vanliga öppettiderna. Får väl mejla dem och kolla om det står fel eller nåt och när det i sådana fall är så vi kan åka dit och se om det är något att ha. 
Lite sur åkte vi hem och väntade på att reparatören skulle komma och fixa frysen, delarna hade visst kommit. Han var här i cirka 40 minuter och än så länge (peppar, peppar) verkar det fungera. Han skulle ringa imorgon och höra om det fortfarande var kallt, för det fanns ett fel med självavfrostningen också som det kanske är.

Sen packade vi in oss alla i bilen för att åka till Theodore's bästemormor och bästemorfar men där var det ingen hemma. Ännu lite surare över att en än gång gett mig ut i regnet i onödan (slog även i huvudet i bagageluckan när hundarna skulle in där, gjorde inte saken bättre) bestämde jag mig för att åka till Backaplan och köpa en Bumbostol till Theodore. Har funderat lite på att köpa en sådan till honom och sett att Nids4Kids hade den på kampanj. Theo sitter jättebra om man håller honom runt höfterna och det är ju typ så en Bumbo fungerar. Har bara funderat lite på hur länge han kommer kunna använda den och om den då är värd pengarna eller inte. Har inga pengar till att skämma bort mig själv med nåt men till Theodore finns det alltid :O)

Innan vi åkte från Backaplan provade jag att ringa igen till mormor och nu var de båda hemma så vi åkte dit och jag fick middag. Theodore invigde sin Bumbo sittandes på köksbordet. Han gillade den mycket, tyckte om att sitta med och satt superbra i den. Sen var det lite tjöt och sen en fika innan vi åkte, även den med Theo i bumbon på bordet :O)

Väl hemma stod Magnus och bakade till sitt jobb, men fick smaka lite. Mums :O) Theodore fick även visa sin pappa hur bra och rolig bumbon är så han fick titta på tv en liten stund i den :O) 


RSS 2.0