Theodores läkarbesök

Ja igår kväll klockan åtta tog vi en liten tur till Drottning Silvias barnsjukhus på Östra. Theodore har ju hela tiden varit en väldigt lugn baby, sover hela tiden och enda gångerna han skriker är när vi byter blöja eller precis innan amning, som vi alltid måste väcka honom för. Och då genom att byta blöja, annars vaknar han inte. Han är lite gul i ansikte och ögon och när vi var på bvc i tisdags sa distriktssköterskan att det troligen inte skulle bli något värre men att vi skulle vara observanta på om han blev slöare. Eftersom han gått upp bra i vikt tyckte hon inte att vi längre behövde väcka honom på nätterna för mat om han inte själv ville. Sedan då har han vaknat en eller två gånger per natt för mat.

Men natten till lördag vaknade han bara en gång och då somnade han ifrån innan vi ens hunnit amma. Lördagen blev han successivt tröttare, skrek inte när vi bytte blöja och somnade ifrån amningarna tidigt. Under 22 timmar ammade han bara tre gånger och då 5-10 minuter knappt. På kvällen bestämde vi oss för att ringa 1177 för att kolla hur mycket slöare han skulle få bli innan vi började oroa oss. Den sjuksköterskan vi pratade med tyckte att vi skulle åka in så att en läkare fick titta med en gång. Och då gjorde vi det så klart. Åkte hemifrån strax efter åtta. Fick komma in till en sjuksköterska så fort vi kom dit. Han kollade över lille skrutt, tog ett urinprov (ua), temp (ua) samt vägde honom. Enligt den vågen vägde han 3770gram så han har gått upp jättefint i vikt.
Vi fick sitta in på ett rum på akuten klockan 21 och då var Theodore lite upprörd och vi fick till fem minuters amning. Efter det var han lite orolig och vaken nästan hela tiden tills läkaren kom in strax innan 22. Hon kollade över honom, lyssnade på hjärta och lungor och då var han mycket missnöjd och skrek som han brukade vid blöjbytena. Då vi inte tyckte han blivit värre gul och då han nu var piggare tyckte hon att vi skulle avvakta provtagning. Hon tyckte det var bra att vi var observanta på hans beteende då det är svårt att se skillnad på så små bebisar. Hon tyckte även att vi skulle väcka honom för amning även på nätterna, i alla fall tills vidare. Det blir ju en ond cirkel om han är lite trött, inte äter och då blir tröttare av det..
Kan bara ge fortsatt toppbetyg till vården häromkring, senaste årets besök på olika vårdinrättningar har bara varit positiva (om man nu kan säga det om sådana här besök ;)  ). Alla är mycket trevliga och förstående, väntetiderna har varit acceptabla och vården bra.
Natten har varit lite stökig. Theodore  hämnades väl alla undersökningar med att inte vilja sova ordentligt. Och när han väl sovit har klockan ringt för att det återigen var dax för att amma. Och han blir ju inte jätteglad över att bli väckt då :O) Jag är rätt så trött också när det inte blir mer än cirka två timmars sömn åtgången. Lite skrämmande att vi från och med imorgon skall klara oss utan pappa här hemma, och nätterna får jag väl försöka ta ännu mer. Som det är nu tar han en del av blöjbytena på natten, men skall han orka upp tidigt får jag väl ta alla dem också. Men det skall säkert gå bra. Inte planera in något denna veckan så att vi bara kan amma och sova dygnet runt om vi skulle vilja :O)
Mammas coola kille står o hänger mot pappa :O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0