Varje dag är det något..

Torsdagen hade vi också lugn dag på. Jessica kom på besök på kvällen och titta på film med oss. På tal om film så hade min underbara stackars sambo jagat runt i fyra affärer för att hitta den sista Harry Potter filmen bara för att jag kommit på att jag inte hade den. Så det var den vi såg när Jessica kom. Och dagen innan på onsdagen kom han hem med blommor till mig. Bara för att han är så underbar :O)

Fredagen var inte lugn. Jag och Theodore planerade vår första lite större utflykt ihop. Det var marknad i Kungälv som vi var inne och gick på. I regn. Första turen utom trädgården med vagnen också. Allt gick bra, han sov.. :O) Sen åkte vi hem till mamma och pappa för att mata deras katter, smådjur och vattna växthuset då de är iväg på semester. Under tiden vi var där satt Theodore i bilen, och sov :O)
Sen fastnade Tova med en klo i Huberts bur när hon skulle hoppa ner från den vilket resulterade i ett klokapselbrott = blod och en sur Tova. Vi väntade dock besök, äntligen skulle Theodores kusin, farbror och faster komma och träffa honom. De kom strax efter 18 för att fika lite. Kul att träffa dem, vi gör inte det så ofta. Hugo växer så det knakar, snart tio månader gammal. Ska Theo verkligen vara så stor så snart?? Min lilla kille.. :O)
De åkte strax efter 20 och då for vi in till jobbet. Jessica jobbade kväll så jag hade kollat vem det var som gick på natten 20,30 och hon väntade även kvar för att kunna erbjuda en hand om det behövdes. Väl där blev Tova  sederad, blev av med sin trasiga klo och fick ett tassbandage. Nu går hon här hemma med krage och är rätt så tillfreds trots allt. Ska ta av bandaget imorgon förmiddag, får se om hon då verkar få ont och behöver smärtis eller ej. 

Idag var det som vanligt farmor besök även om det bara var vi och Jessica/Kalle. Theodore som så farmor har  fortfarande inte sett honom vaken.. :O) Sen handlade vi mat till oss och  syrsor till ödlan hemma hos mamma. Även idag skulle jag dit och mata/vattna alla. Imorgon och måndag är det Jessicas tur. Då kanske mammas katter vågar sig in. De springer så fort jag kommer nu för tiden då de inte tycker om Ella. Såg två av dem idag men inte vågade de komma. Enkelt att sköta dem när mamma är borta.. :O) 

Amningen går bättre och bättre. Dagtid får jag väcka honom men på natten vaknar han själv med 1,5-3 timmars mellanrum. Det går mycket smidigare innan han tar ordentligt, skönt för oss båda då det är väldigt frustrerande när det inte "funkar". Aptit har han som en tok nu, äter länge och ofta på båda brösten. Snart vågar vi oss nog iväg lite längre sträckor. Som det har varit nu har jag inte velat ens tänka på att åka iväg långt/länge då det inte hade varit roligt att sitta och bråka hos någon annan i runt en halvtimme innan han ens börjar äta.. Men snart så :O)

Bilder på kattbalkongen

Äntligen kommer bilderna på balkongen :O)

Joey och Tova lite tveksamma i början
Tova sitter och tittar ut över trädgården
Joey testar hur bra bygget är :O)
Även Ella tycker om bygget då de kan gå in och ut hur de vill :O)
Joey hittade sin favoritklösmöbel :O)


En bild på Tova framifrån

Nytt bvc besök

Dagarna hemma med Theodore går bra. Lite frustrerande kring amningen fortfarande, men han är piggare och vaknar av sig själv och vill ha mat ibland. Och han fortsätter att gå upp i vikt perfekt. Idag hos bvc vägde han jämna 3900gram. Duktig pojke :O)

Bilder på den coola body'n som vi fick från familjen PRydh
Och en bild på Ella och Theodore i soffan, måste ju hålla koll på sin lillebror :O)

Första dagen ensamna jag och Theodore

Idag var första dagen som Magnus jobbade igen, på Theodore's två veckors dag. Lite spännnde att vara helt ensam, även om Magnus ibland varit borta några timmar under förra veckan när han var och handlade för balkongen.

Theodore visade idag en ny sida, den lite mer gnälliga. Han har varit mer vaken idag, men också vägrat sova själv. Varken spjällsängen, vagnen eller soffan har varit ok utan han har velat vara uppe i min famn hela tiden. Inte fått gjort så mycket med andra ord. Gått och småpillat lite innan han kommit på att jag lagt ner honom igen :O) Ska väl inte klaga då han tidigare varit så trött men... ;O)

Nu försökte Magnus lägga ner honom igen så nu är det full fart igen så får väl se om han vill ha mat nu också, även om det är 40 minuter innan klockan säger till.. :O)

Theodores läkarbesök

Ja igår kväll klockan åtta tog vi en liten tur till Drottning Silvias barnsjukhus på Östra. Theodore har ju hela tiden varit en väldigt lugn baby, sover hela tiden och enda gångerna han skriker är när vi byter blöja eller precis innan amning, som vi alltid måste väcka honom för. Och då genom att byta blöja, annars vaknar han inte. Han är lite gul i ansikte och ögon och när vi var på bvc i tisdags sa distriktssköterskan att det troligen inte skulle bli något värre men att vi skulle vara observanta på om han blev slöare. Eftersom han gått upp bra i vikt tyckte hon inte att vi längre behövde väcka honom på nätterna för mat om han inte själv ville. Sedan då har han vaknat en eller två gånger per natt för mat.

Men natten till lördag vaknade han bara en gång och då somnade han ifrån innan vi ens hunnit amma. Lördagen blev han successivt tröttare, skrek inte när vi bytte blöja och somnade ifrån amningarna tidigt. Under 22 timmar ammade han bara tre gånger och då 5-10 minuter knappt. På kvällen bestämde vi oss för att ringa 1177 för att kolla hur mycket slöare han skulle få bli innan vi började oroa oss. Den sjuksköterskan vi pratade med tyckte att vi skulle åka in så att en läkare fick titta med en gång. Och då gjorde vi det så klart. Åkte hemifrån strax efter åtta. Fick komma in till en sjuksköterska så fort vi kom dit. Han kollade över lille skrutt, tog ett urinprov (ua), temp (ua) samt vägde honom. Enligt den vågen vägde han 3770gram så han har gått upp jättefint i vikt.
Vi fick sitta in på ett rum på akuten klockan 21 och då var Theodore lite upprörd och vi fick till fem minuters amning. Efter det var han lite orolig och vaken nästan hela tiden tills läkaren kom in strax innan 22. Hon kollade över honom, lyssnade på hjärta och lungor och då var han mycket missnöjd och skrek som han brukade vid blöjbytena. Då vi inte tyckte han blivit värre gul och då han nu var piggare tyckte hon att vi skulle avvakta provtagning. Hon tyckte det var bra att vi var observanta på hans beteende då det är svårt att se skillnad på så små bebisar. Hon tyckte även att vi skulle väcka honom för amning även på nätterna, i alla fall tills vidare. Det blir ju en ond cirkel om han är lite trött, inte äter och då blir tröttare av det..
Kan bara ge fortsatt toppbetyg till vården häromkring, senaste årets besök på olika vårdinrättningar har bara varit positiva (om man nu kan säga det om sådana här besök ;)  ). Alla är mycket trevliga och förstående, väntetiderna har varit acceptabla och vården bra.
Natten har varit lite stökig. Theodore  hämnades väl alla undersökningar med att inte vilja sova ordentligt. Och när han väl sovit har klockan ringt för att det återigen var dax för att amma. Och han blir ju inte jätteglad över att bli väckt då :O) Jag är rätt så trött också när det inte blir mer än cirka två timmars sömn åtgången. Lite skrämmande att vi från och med imorgon skall klara oss utan pappa här hemma, och nätterna får jag väl försöka ta ännu mer. Som det är nu tar han en del av blöjbytena på natten, men skall han orka upp tidigt får jag väl ta alla dem också. Men det skall säkert gå bra. Inte planera in något denna veckan så att vi bara kan amma och sova dygnet runt om vi skulle vilja :O)
Mammas coola kille står o hänger mot pappa :O)

Kattbalkongen klar :O)

Idag har vi varit duktiga, kattbalkongen är klar och katterna överlyckliga. Det blev jättebra och snyggt gjort. Nu ska det bara inredas lite fint också. Än så länge är bara plastmöblerna som kom med huset där + den fina blomman vi fick av Anna med familj samt en klösmöbel. Bilder kommer.. Min dator krånglar lite och vill inte koppla upp sig på nätverket så kommer inte åt bilderna vi lagt över från datorn.. Men det löser sig till slut. Magnus är duktig på sånt också :O) Idag var det äntligen lite balans i vårt förhållande, och Magnus klarade sig inte utan mig ;O) När sidorna på balkongen skulle nätas behövde han min hjälp så hela eftermiddagen och kvällen (16-21) har vi hållit på. Mysigt att jobba ihop även om jag fick blunda och tänka på annat ibland när han hängde på stegen utanför balkongen och bara skulle sträcka sig lite lite till... Hönsmamma jag vet :O)

Innan vi avslutade balkongarbetet var vi ute på utflykt med Theodore :O) Hade tänkt kontrollröntga Skorpans tass idag (hon bröt en phalang i höger baktass för snart fem veckor sedan). Tänkte att det var skönt att få gjort det när Magnus kunde följa med så jag inte behövde hålla koll på både hundar och liten. Så vi packade in oss och åkte till jobbet. Men någon vidare tur där hade vi inte. Röntgenapparaten gick sönder precis innan vår tur... Men fick köpt mat till både Ella och Tova så det räcker för minst en och en halv månade så nu behöver vi inte tänka på det i alla fall. Sen åkte vi till tre olika byggaffärer och djuraffären i Kungälv. Blev en lång tur för Theo som... Just det, sov hela tiden. Han var bara lite otålig när vi stod och väntade på färjan i Kornhall men annars så duktig så :O)

Nu ska vi ta det lugnt och titta på lite film. Nästa projekt får nog bli att fixa med antennen så att vi kan få se lite på TV också :O)

Varit hemma en vecka från bb

Idag är det en vecka sedan vi kom hem med lille Theodore från bb. Kan fortfarande inte släppa hur självklart det känns med honom, som om han alltid varit här. Och att man kan älska en sån liten så mycket så snabbt.. <3
Idag kom Anna, Gordon och Lucas och hälsade på. Även mor, far och lillebror kom. Vi hade en liten incident med tvättmaskinen igår kväll igen så pappa fick komma med betongborr. Går inte att vara utan tvättmaskin när man har liten som sölar mest hela tiden :O) Det var väldigt trevligt, fick en fin blomma i inflyttningspresent som skall få stå på balkongen så snart vi är klara med den. Jag fick en söt sångbok med de "moderna" sångerna som sjungs för barn idag :O) Theodore fick söta kläder och en babybadlakan. Favoriten blev lätt bodyn som det står "This side up" på framsidan och "Turn around" på baksidan. Klockrent :O)
Sen hade vi lite egen tid vår lilla familj. Magnus hängde på balkongräcket och jag satt och grejade med sovrumsgardinen. Dock satt jag ute på balkongen så idag har vi träffats en del ;O) Fick även hjälpa till lite med balkongjobbet. Börjar bli lite svårarbetat nu när nätet skall upp på sidorna. Kanske blir som så att vi får åka och låna en byggställning.... :O)
Sen var det dax för tvångskalas för Kalle. Han är så anti att fira sin födelsedag. Men sånt funkar inte i vår familj :O) Trevligt var det. Första gången vi varit hos dem på officiellt besök sen de flyttade in i lägenheten.
Jessica hade fått hem hittekaninen från jobbet också. Förra måndagen (Theos födelsedag <3) kom det in en mycket arg hittekanin till jobbet som någon hittat på en spårvagn i stan (!!!). Inget fel hittades på den och på onsdag morgon låg det fyra små bebisar i buren, inte konstigt att hon hade temperament när hon kom in. Jessica tog sig på att ta hand om henne och bebisarna som sen skall få nya hem när de blivit tillräckligt gamla. Honan är en jättefin svart/vit lejonhuvad hermelin, mycket social och trevlig. Ungarna är tre svarta och en vit/svart. Kommer nog bli en liten kanin i detta hem igen senare, men vi får se... :O) Är någon intresserad av en liten sötis är det bara att säga till :O) Bilder kommer när de blivit lite äldre.
Nu har min lilla familj redan gått och lagt sig utan mig så nu skall jag göra dem sällskap :O) God natt.

Första dagen hemma utan besök

Ja, idag är första dagen sen vi kom hem från bb som vi inte har haft folk här. Annars har det varit minst ett fikabesök per dag, vissa dagar både förmiddag och eftermiddag. Skönt med en "lugn" dag som istället innebar tvätt och sy gardiner... :O)

Jag och Magnus har kört hårt på våra könsroller idag, han har hållt (håller) på med balkongen medan jag då tvättat, sytt klart vardagsrumsgardinen (för hand..), lagat mat och tagit hand om Theodore :O) Men vi trivs ;O)

Det är konstigt att Theodore vet när vi ska äta. Har varit så två dagar i rad nu att precis när vi satt oss för att äta så vaknar han och ska ha mat. Först. Konstigt, spelar ingen roll hur länge han sovit men nog ska jag inte få äta i lugn och ro :O) Men han är så söt så han kommer undan det också.

I förmiddags hade jag, Theodore och Ella riktigt mysigt i soffan. Skönt att hon accepterar att dela mitt knä med liten utan att bli ledsen och gå iväg. Nu inser hon att hon kan vara med också och att han är såå god att pussa på efter amningen, mjölkig i hela ansiktet :O)

Nu hoppas jag att Magnus snart ska vara färdig för idag med balkongen. Snart bara nätet på sidorna kvar. Duktiga älskling. När han kommer in skall han få ta hand om Theo lite så jag kan gå och ta en dusch i lugn och ro. Imorgon är det besök av "storasyster" med familj. Och på kvällen kommer Theodore's farbror, faster och kusin om de blivit friska.


~Puss puss mina älsklingar~


Första bvc besöket

I natt var första natten som Theodore själv vaknade och ville ha mat, med ungefär 2,5-3 timmars mellanrum. Dock var det ungefär lika gnälligt och krånligt som vanligt. Gick upp med en dum huvudvärk (måste bli bättre på att dricka vatten nu när jag ammar och det är varmt ute) så förmiddagen spenderade vi i soffan framför en film. Magnus var iväg och handlade lite mer saker till balkongen, dels sånt som var slut i lördags och sånt som han upptäckt behövs mer av.

Vid 13,30-tiden kom mina föräldrar med ett lass jord som pappa la ut på lite ställen i trädgården medans Magnus skruvade och sågade på balkongen. Mamma fick assistera Magnus lite ute på balkongen och hålla mig sällskap :O) En blöja bytte hon också medan jag gjorde mig i ordning inför bvc besöket idag. En fika hann vi med också :O)

BVC i Ytterby var jättefint, det är ett familjecentrum eller vad det nu är de kallar det. Ligger i helt egna lokaler och känns betydligt trevligare än en vårdcentral. Barnmorskan vi träffade idag var jättetrevlig och tyckte så klart att vår lille prins var såå fin :O) Idag, 8 dagar gammal vägde han 3560gram och har alltså gått upp 190 gram sen i torsdags. Duktig pojke :O) Hon pratade även lite allmänt om hur bvc fungerar och ställde lite frågor om vår sjukdomshistorik samt tog upp eventuella frågor vi hade. Hon tyckte att vi var väldigt samlade och verkade väldigt babyvana för att bara ha varit föräldrar i en vecka :O) Det är konstigt egentligen, det hela känns helt självklart att han är här och att vi ska ta hand om honom, samtidigt som det så klart är skrämmande. :O)
Efter bvc var Theodore på sin första shoppingrunda inne i mataffären i Ytterby. Han sov sig igenom hela den upplevelsen också :O)

Ella är mer intresserad av Theo nu, hon vill gärna pussa på honom. Hon tycker inte att han är så otäck längre och ligger till och med kvar i sängen när han är ledsen på natten innan amningen. Nu på kvällen låg hon med sitt huvud i mitt knä medan jag ammade liten :O) Skorpan bryr sig inte så mycket om honom alls. Katterna har nog ingått en pakt om att ignorera honom så långt det bara går :O)


Helgen som gick

Lördagen gjorde vi vår första trip ut som stor familj :O) Det var ju farmor dags, eller gammalfarmor som hon är till Theodore. Mådde inte så jättebra på morgonen, hade mer ont än jag haft tidigare dagar hemma. Men men, klart att farmor skulle få se honom också. Det gick bra, han är så duktig och sover mest. Farmor var glad över att vi orkat komma in också.
Det blev lite struligt sen.. :O) Pappa och Magnus skulle åka in till Göteborg och köpa virke till vårat projekt "hägna-in-balkongen-till-katterna". När vi gav oss av från farmor kom jag på att Magnus hade både bilnycklar och husnycklar. Pappa hade mammas nyckel.. Så en enda med bil var Jessica så vi åkte alla hem till henne. Hade inte sett vår gamla lägenhet sen hon och Kalle flyttat in. Jättefint. Och så annorlunda samma lägenhet kan bli med andra möbler och möblering. Magnus körde hem lastbilen efter att ha lämnat bilnyckeln hos oss, mamma körde ut mig och Theodore och sen körde Magnus in mamma igen :O)
Vi hade bara tänkt åka in till farmor en timme men utflykten tog över fyra timmar :O)

Söndag började lugnt. Magnus började greja på balkongen och vi gjorde mest ingenting :O)
På eftermiddagen kom mor, far och lillebror. Pappa och Thomas hjälpte till och grejade lite och mamma hjälpte lite inne med disk och sånt roligt. Sen grillade vi också :O)

Måndagen började med att två av Magnus arbetskompisar, Jonas och Anna, kom på besök. Lika trevligt som vanligt :O) Anna gick med på att sjunga på Theodore's dop, Jippi! :O) Sen var det en liten pause innan Theo's farmor och farfar kom. De hade med kalasfika, mums. Magnus fortsatte med balkongen när det fanns en stund över.


Theodore <3

Lite bilder som jag lovat... :O)

Morgonen den 12/7, sista magbilden :O)

 

Några timmar senare, första bilden på Theodore <3Det är jobbigt att födas, ligger hos mig inne i förlossningsrummet efteråt

 

Lilla grodan uppe på bb avdelningenMammas älskling <3


Ligger och funderar på något trevligt hemma i vagnen :O)


~Kärlek~

Theodores första vecka <3

Ja vilken vecka. Så mycket har ju hänt :O) Får försöka göra en liten sammanfattning helt enkelt :O)

Måndagen började med hunger och törst ;O) Hade ju inte fått äta sen klockan 21 kvällen innan och ingen vätska från midnatt. Vi åkte och lämnade hundarna hos mina föräldrar, Ella har varit där hela veckan och Skorpan har bott hos Jessica och Kalle. Sen de 12 milen ner till Varbergs Sjuhus. Väl där fick vi komma in på ett rum och jag fick återigen duscha och byta om till finfina kläder. Fick en kanyl i handen och dropp påkopplat. En stund senare lades det även en urinkateter, mysigt ;O) Sen blev det lite väntan, men inte så farligt. Var där klockan 8,30 på morgonen och cirka 10,45 körs jag in till operationssalen.
Där inne sitter de två operationsläkarna ombytta och klara och narkosläkaren pressenterar sig och förklarar hur spinalen går till och känns. Nu började nerverna komma ordentligt, nu var det dax. För övrigt i rummet fanns en narkossköterska, en undersköterska två operationssköterskor och en eller två barnmorskor.. Knas vad mycket folk eller :O) Fick sitta på kanten av operationsbordet och kuta så mycket jag klarade med magen i vägen. Magnus stod framför mig och höll i mig, narkossköterskan bredvid och pratade vill jag minnas. Sticket kändes helt klart, men var inte så farligt som jag förväntat mig. Mer eller mindre innan han dragit ut nålen började fötterna känns varma och domna bort. Fick hjälp att lägga mig ner och sen var det full fart. Narkossköterskan började koppla upp mig på maskinerna (jippi, något jag kan fokusera på), jag dukades in i operationstyger och en av operationssköterskorna började tvätta magen, känseln var borta innan hon var klar. Narkosläkaren frågar hur jag känner och vad jag känner. Trodde då att de höll på och typ provtrycka/nypa i magen för jag kände ju att det höll på och trycka (vilket man skall göra och gör hela tiden) men så såg jag upp i operationslampan och insåg att jag där kunde se lite vad som gjordes över magen och de var ju snart inne vid livmodern!! Hoppsan :O)
Kniven sattes i magen 11,06 och 11,10 drogs en mycket upprörd liten pojke ut. Han var på riktigt, han var pigg och allt skulle nog lösa sig nu. Tårar från mig: Ja :O)

Sen följde några timmar på förlossningsrummet, Magnus fick den traditionella matbrickan och jag fick smärtlindring ;O) Sakta men säkert började rörligheten i benen komma tillbaks även om känseln dröjde rätt så länge. Frös gjort jag också så jag fick en värmelampa, precis som våra patienter :O) Theodore amade lite en gång men sov mest. Han vägdes (3620gram), huvudomfång mätes (36cm) och barnmorskan kollade att gom och rumpa var som det skulle. Någon gång runt 16-17 flyttades vi upp till bb avdelningen.
Igår torsdag (min födelsedag) åkte vi hem. På Varbergs Sjukhus får man själv välja när man åker hem lite mer än vad det är här i Göteborg. En del var väl lite förvånade att jag redan ville åka hem, men att ligga där och inte göra någonting... Inte så roligt heller. Och jobbigt att Magnus ska behöva åka så långt varje dag. Vi fick en natt i "familjerum" och det var mysigt men sen visste man att det inte skulle bli mer sånt så.. :O) De två nätterna som jag sov där själv hade barnmorskorna Theodore några timmar så jag fick lite kontinuerlig sömn. Smidigt sätt. Om han skulle bli "otröstlig" (vilja ha mat eller så) kom de tillbaks med honom. Första natten kom de tillbaks med honom. Sista natten fick jag ringa och be om att få tillbaks honom och då sov han som en liten sten :O)
Under tiden på Varberg hann han genomgå både PKU-test och hörseltest. Samma dag vi åkte hem gjordes även läkarundersökning. Han fick godkänt ;O)
Igår kväll var mamma, pappa, Thomas, Jessica och Kalle och hälsade på. De hade med sig kalas fika till mig också :O) De hade även med sig hundarna så att de fick träffa nya familjemedlemmen. De fick åka med dem hem igen så att vi får lite mer tid att komma i ordning nu när vi åkte hem lite tidigt. Hur skulle vi klara oss utan min underbara familj? <3 Fick fina kläder till Theodore och jag fick en skrivare, minneskort (ska få en kamera av min underbara sambo) och fotopapper till skrivaren.
Idag var först min mormor och morfar och hälsade på, fikade upp resterna från igår :O) Fick pengar i födelsedagspresent och pengar till Theodore. Vet inget specifikt som vi behöver till honom så tror att de får bli starten på hans lilla banksparande :O)
Sen nu på kvällen kom Densie och Linda. De hade pizza :O) Fick en jättefin sagobok till Theo. Jag fick ett fint present set från Viva la Diva, glittrigt och fint :O)
Hur vi mår slutligen då :O) Theodore sover mest hela tiden. Enda gången han är ledsen och kinkig är när hans mage bråkar lite. Han verkar ha väldigt ont ibland, framför allt på sena kvällen/tidig natt. Annars är han (än så länge) hur lugn som helst :O)
Jag mår rätt så bra också. Hade ju lite jobbigt på sjukhuset med lite svimningsattacker men har inte känt av det sen i onsdags. Bara skakig lite då och då. Smärtan är också ok. Fungerar bra med Alvedon. Gör bara ont när jag skrattar/hostar och läges ändrar mig. Än så länge inte så trött av att inte sova så mycket heller, men går väl fortfarande på hormonrus :O)
Imorgon skall jag försöka lägga in lite bilder på miraklet också :O)

En helt vanlig lördag

Idag har varit en riktigt varm dag men vi har fått gjort mycket, prickat av ungefär hälften av vad som skall göras denna helg innan bebis. Vi kommer ju inte hinna bli klara med allt i huset men ju mer vi lyckas med desto bättre.

Dagen började med fika hos farmor som vanligt. Det är ju lördag. Mamma, pappa och Thomas är ute med husvagnen och Jessica och Kalle började flytta in i våran lägenhet idag så det var bara jag och Magnus. Och flickorna så klart.
Sen åkte vi till lägenheten för att tömma förråden i källaren. Medan Magnus åkte till tippen handlade jag på Maxi. Det var till och med varmt därinne.. Sen hem och äta goda jordgubbar :O)

Efter det var det trädgård-/källarjobb som gällde. Magnus klippte gräset medan jag grejade med allt som vi bara ställt in i källaren samt tvättade. Det gick bättre idag, jag och tvättmaskinen har kanske kommit fram till en överenskommelse vi kan leva med för även om han studsade rejält höll sig allt vatten på rätt ställe i alla fall :O)

När vi kände oss klara för dagen blev det hamburgare på balkongen, gott. Under kvällen har vi nu tecknat nytt elavtal, så vuxna nu för tiden :O) Magnus håller på och fixar med all min musik så att jag skall kunna lägga över det i iPoden också så den är klar till på måndag. Visade sig att det var rätt så oreda i den mappen på datorn och att jag hade en hel del dubbletter.. Eller vad det nu kan heta när man har fem sex stycken av samma :O)

Förresten, dagens bästa köp är en bordsfläkt som fått följa med mig runt i huset. Nu står den på bordet framför mig och blåser så härligt :O) Kanske får köpa en till varje rum om denna sommaren fortsätter att vara så fin :O)

2 års dag <3

Idag har jag och Magnus varit tillsammans två år! Knas vad tiden går fort och tänk vad mycket som hänt oss under dessa två år. Flyttat ihop, blivit gravida, förlovat oss, flyttat till hus och nu på måndag kommer lille Hallon. Känns som vi varit tillsammans alltid och kan inte tänka mig att leva utan honom. Går inte :O) <3

Dagen började tidigt med att vi åkte och lämnade Ella och Skorpan hos mamma och pappa för att sen åka ner till Varberg och inskrivningssamtal. Vi var där nere på förlossningen strax innan nio och då var det fullt i alla rum så vi fick sitta i väntrummet ett tag. Sen togs en vikt (visade samma som på MVC = 15kg total viktökning), blodtryck och jag fick ligga med en CTG-kurva i nästan en timme. Under den tiden var först narkosläkaren inne i typ 4 minuter. Gick snabbt igenom det hela och frågade om jag var sövd/ryggmärgsbedövad innan eller hade läkemedelsöverkänslighet. Sen ut. Sen en stund senare kom en operationsläkare in. Beskrev i korta drag hur det går till, frågade om jag var bukopererad innan och om jag är nickelallergiker (kommer inte få klamrar i huden, utan vanliga suturer). De dubbelkollade även att han fortfarande låg fel vilket han så klart gjorde. Sen kom barnmorskan in igen för att ta blodprover och prata hem oss. Hon var hur härlig som helst och pratade om allt mellan himmel och jord samt gav mig en kram innan vi åkte. Känns bra, de har alla varit trevliga där, även om läkarna var standard stressade.

På vägen hem svängde vi in på Bäckebol och Magnus köpte en 2års present/föda barn present till mig, en iPod nano, lila så klart ;O) Har pratat om att jag vill ha en sån, men det blir aldrig av. Så nu ligger den och laddar bredvid mig och skall laddas med massa musik och lite bilder så jag har när jag ligger på bb nästa vecka. Han är så snäll och underbar :O)

Sen åkte vi hem till mor och far för att hämta våra flickor. Tänkte lite snabbt rasta av deras hundar också när vi ändå var där vilket var dumt gjort av mig... När jag sätter in dem i sitt rum igen ser jag blodspår från ytterdörren. Skickar först ut Cassa, inga extra spår. Sen Betty, japp nu var det dubbelt så många blodspår. Suck. Hon hade lyckats med en fin klokapselfraktur och självklart satt det rester i falsen kvar. La ett tassbandage och ringde till Jessica för att kolla hur mycket det var på akuten på jobbet och vem som jobbade. Klockan var då cirka kvart över ett och jag skulle vara hos frisören klockan två.. Magnus får snällt lämna av mig hos frisören och sen köra in Betty till jobbet. Han blev kvar där tills strax efter fyra och då var jag klar sen ett tag. Pappa hade hämtat upp mig och kört mig till hans kontor för att jag sen skulle kunna åka med honom hem och ta en bil där för att åka in och få lite fart på dem, men innan vi kommit så långt ringer Magnus och säger att han är på väg tillbaks. Får snällt sitta och vänta utanför pappas jobb ett tag, men det var soligt och härligt om än lite obekväm betongsugga.
Betty är i alla fall lagad och klar :O)

Sen fortsatte vi hem och vände mer eller mindre bara för att åka in till Ytterby och äta på Ytterby Krog Är en grekisk restaurang/krog med god mat till bra priser och det är trevlig personal där. Vi kanske blir riktiga stammisar där nu :O)

Nu tänkte vi mysa lite framför en film för att avsluta denna långa, händelserika årsdag :O) Om Magnus bara kunde lägga ner borrmaskinen och sluta greja i huset... :O)

Sista dagen på jobbet

Dagen började med att staketgubbarna äntligen kom och började med vårt staket. De har gjutit grindstolparna och fått upp stolpar på tre av fyra sidor, bara bergsidan kvar... :O) Nästa vecka skall de sätta upp nätet emellan. Blir perfekt, kommer hem tills det är klart och slipper vara hemma när de är här och jobbar :O)

Idag var sista timmarna på jobbet också, nu har jag semester imorgon och från och med måndag är jag mammaledig, med lille Hallon på utsidan. Tror nog att det är bra att jag inte slutat tidigare, då hade jag ju bara hunnit bli nervös över det hela :O) Kändes lite konstigt att både städa ur skåpet och hundburen.

Har nu suttit och gjort en sammanställning över de som Magnus skall sms/ringa på måndag när lille är ute. Varbergs Sjukhus är ett mobilfritt sjukhus.. Knas.. Så han får snällt gå ut så fort jag tillåter och slänga iväg ett mass-sms :O) Imorgon är det tur dit ner igen, alla härliga 12mil, för ett inskrivningsbesök. Då får vi träffa operations- och anestesiläkarna samt en barnmorska och undersköterska. De skall gå igenom det hela samt göra en koll av både Hallon och mig. Normalt gör man den dagen innan snittet och kan få stanna men då jag har snitt på måndag får det snällt bli på fredagen och då väljer jag ju att åka hem över helgen ;O)

Ella tycker om möbleringen vi har i vardagsrummet, för nu kan hon hoppa över ryggstödet på soffan. I lägenheten stod den mot en vägg men nu står den mer fritt och hon tar aldrig den vanliga vägen. Mycket roligt tycker hon dessutom att det är att hon kan sitta i soffan och ha uppsikt över stora delar av huset. Hon är så söt :O)

Tvättmaskinen och jag - inte helt överens...

Började dagen som alla denna veckan, packa upp - stuva runt - börja om :O) Men nu är nog allt uppackat inne i själva huset. Inget som inte skall vara i Hallons rum finns där längre. Saknas lite gardiner, tavlor och såna saker. Beställt en del nytt som kommer nästa vecka förhoppningsvis. Får se om när jag får upp det sen :O) Nu skall jag försöka (börja) få ordning på "kontoret" i källaren samt allt annat där nere. Lär ta ett tag så i alla fall få bort det mesta som står på golvet så får jag gå igenom det och fixa lite mer efter hand.

Hade en incident med tvättmaskinen också. Körde två maskiner idag, första gick bra. Andra inte lika bra. Skulle snabbt slänga över det i torktumlaren innan jag skulle åka till mormor och morfar. Kommer in i tvättstugan som badar i vatten. Då har tvättmaskinen hoppat runt ett kvarts varv och dragit ut den slangen som vattnet går ut i och istället spolat det över hela golvet och lite till. Bara att börja skrapa vattnet till golvbrunnen.....

Tur att jag sen skulle till mormor och morfar och lata mig, välbehövligt. Varit där hela kvällen och bara tjötat. Mamma och pappa kom dit en sväng också. Lillebror också, men han satt mest framför tv'n så såg honom inte så mycket ;P När jag åkte därifrån slog det mig att det är sista gången jag träffar de alla innan Hallon.. Knas :O)


Första kvällen själv i huset

Första kvällen som Magnus jobbar och jag är själv i huset. Alla barnen sover och jag tittar på dvd då vi inte har någon tv-antenn. Har som tur är en del att välja på :O) Även gjort lite listor på vad som skall göras innan måndag och vad som skall göras på söndagen. Måste få lite struktur på det hela ;O)

Fyra timmars jobb har jag hunnit med också. Nu är det bara fyra timmar kvar på torsdag så är jag klar med det. Kommer väl bli en del besök där ändå, om inte annat skall Skorpans tass kontrollröntgas i slutet av juli och sen har hon ju en tand som skall dras. Hade bokat in tid för det men hon blev ju så väldigt dålig i magen av smärtlindringen hon fick när hon bröt benet i tassen att tandoperationen fick ställas in. Tanden får vi ta tag i så fort allt känns ok med Hallon-Theodore :O)

Snurra in på lite funderingar kring dop också. Har en del klart för mig redan nu tror jag, till exempel vart det skall vara och en av solistsångerna. Kan man "önska" en speciell präst tro, även om han inte längre arbetar i "rätt" församling? Började lite på gästlistan för att få lite koll, blir minst 30 personer och då har jag bara räknat in de jag vet att vi båda vill ha där. Vill Magnus ha några andra släktingar eller vänner än de jag räknat med blir det ju snabbt fler. Och vart skall man dra gränsen egentligen.. Mycket att fundera på :O)

Lite inredning i Hallons rum

Ja, man måste ju prioritera vad som är viktigast att få gjort denna veckan så har grejat lite på väggarna och dörren till Hallons rum, golvet får Ni inte se för där finns det fortfarande kartonger och påsar kvar att packa upp ;O)

 

 

Var hos barnmorskan idag också. Sista gången blev det helt plötsligt.. Från och med denna veckan skulle jag egentligen gå dit en gång per vecka fram tills han föddes. Konstigt att det så snart är bebis nu :O) Alla värden låg fortsatt bra och hans hjärta dunkade på som vanligt. Han ville dock inte riktigt vara med först utan putte på proben så barnmorskan hade lite svårt att få fram ett rent ljud först. Buspojk :O)Nya huset

Japp då har vi sagt hej då till lägenheten och hej till huset. Bilder får komma när den externa hårddisken kommit fram ur alla lådor :O) Det har varit två jobbiga dagar.
Igår började med att packa ner det sista och skruva isär sängen och sånt. Fika hos farmor är ju obligatoriskt på lördagar och med tanke på att det var sjukt varmt passade det bra att inte vara mitt i flytt den varmaste timmen. Sen började vi (mor, far, lillebror och vi). Fram och tillbaks, bära bära bära. De åkte inte hem förrän närmare 23 på kvällen, galet vad klockan går fort när man håller på.

Idag har varit lite lugnare, har även varit betydligt behagliga väder för att flytta. Det sista kördes ut och alla möbler skruvats upp. Det mesta är uppackat också av det som skall vara inne i huset. Några kartonger och påsar kvar och allt pill som tar så lång tid.

Hundarna har ju varit här ute flera gånger när vi grejat och flyttat ut tidigare, men det var första gången för katterna. Det har gått bra, de verkar trivas bra även om det fortfarande är upp och ned här inne. Hubert flyttade hit idag och jag vet inte riktigt om han märker att det är ett nytt rum ;O)

Nu "sover" vi alla i vardagsrummet efter en jobbig helg. Imorgon är det sista barnmorskebesöket, konstigt vi som bokat in flera veckor fram. Bara en vecka kvar till snittet.. Tur att jag har flytten nu och lite jobb kvar, annars skulle jag nog hinna bli rätt så nervös trots allt. Hoppas att det känns bra efter fredagens informationsbesök på sjukhuset då vi ska träffa anestesi- och operationsläkare samt barnmorska och undersköterska.

Ont och varm

Inte den mest optimala helgen att flytta på när det är så varmt! Har hållit på sen klockan ett i dag med att packa upp eller packa ner. (har haft pauser emellan dock) Tar aldrig slut. Nu har jag landat i soffan och tänker INTE göra något mer. Inte ens säkert att jag kommer ur soffan som det känns nu, ONT... Får se hur mycket jag klarar av att göra imorgon.. Dessvärre lär jag mig ju aldrig så lär väl ligga i soffan i mitt nya vardagsrum runt den här tiden imorgon med.. :O)

Ella gick in i höglöp idag skulle jag tro, ställer upp sig för alla men mest för Skorpan så klart. Blivit mycket hångel mellan dem idag :O) Hon fick vara på långlina ute vid huset för första gången i sitt liv. Hon var mycket nöjd och skötte sig bra. Gick in till mig och Skorpan som höll på att packa upp, sen ut lite runt i trädgården och nådde hela vägen ner till källaren där det var svalt och gott. Och så tillbaks igen.

Gick idag och efterfrågade semester nästa vecka för att hinna få ordning i huset och vila innan snittet. Fick måndag, onsdag och fredag i alla fall.. Måste klämma in ett besök till mormor och morfar också.. Och så kom vi på att vi kanske bör ha lite kalas för mig nästa helg, vem vet om det blir av annars..

11 dagars nedräkning

Ja idag gick vi upp tidigt för att åka till Varbergs Sjukhus och vändningsförsöket. Hungrig som en tok var jag då jag varken fick äta eller dricka efter 24 på natten. Kan ju även säga att jag inte sov så jättebra heller, tog ett tag att somna och sen var det de vanliga turerna som störde nattsömnen.

Väl där (kl 7,40) blir jag inskriven på förlossningen och en barnmorska klämmer lite på magen. Sen görs en CTG-kurva i cirka 30 minuter för att kolla barnets hjärtslag och se att allt var lugnt där. Sen fick vi vänta tills kvart över nio innan läkaren kom och vi fick gå in i ett ultraljudsrum. Hon kollar att han verkar må bra, att det finns tillräckligt med fostervätska, vart moderkakan ligger samt hur han ligger. När hon konstaterat att det gick att försöka fick jag några milliliter bricanyl som gjorde att livmodern slappnade av och de tippade sängen så jag hade fötterna högt och huvudet lågt. Av bricanylen fick jag hjärtklappningar och det stack lite i fingrarna. Sen gjordes tre försök att knö runt honom men inte då. Han är väl van vid att parera Ellas buffar på magen så han visste väl hur han skulle komma undan här också ;O) Första försöket gjorde inte ont men de två sista kändes mer. Men inte värre än att de gick att leva med.

Sen fick vi gå tillbaks till rummet, då var jag lite darrig. Tror det mest berodde på att jag fortfarande inte varken ätit eller druckit något. Sen kördes en till CTG-kurva på 30 minuter, efter det fika och sen ytterligare en CTG-kurva. Han mådde hur bra som helst. :O) Sen vid 11.30 tiden får vi åka därifrån med ett inbokat kejsarsnitt den 12 juli, 11 dagar kvar... HJÄLP! :O) Skall dit nästa fredag igen för att träffa både narkos- och operationsläkare samt barnmorska och undersköterska för inskrivning och information.

Skall egentligen jobbar fram till den 13 juli, men tänkte se om jag inte kan ta semester nästa vecka. I alla fall alla dagar jag kan få, dels för att hinna komma i ordning i huset samt för att kunna vila upp mig lite. Och kanske fatta att han snart är ute :O)

Sen klockan 15,00 var vi på kommunen och skrev på faderskapspapper samt delad vårdnad, nu har Magnus i blindo erkänt lille Hallon som sin ;O)

Dagen avslutades med bio - Eclipse. Som jag har väntat och längtat. Ser mycket fram emot nästa :O)


Hallon i vecka 22RSS 2.0