Liten bloggpause

Har lite för mycket som snurrar i huvudet nu så orkar inte med bloggen också. Men återkommer nog snart igen :O)

Första smakisen :O)

Idag har vi haft en hemmadag. Skönt, hade halkat efter med lite disk och sånt som lätt hopar sig..
Provade en ny taktik med Theodore idag. Höll igång honom hela förmiddagen. Brukar annars somna honom när han börjar bli trött och grinig. Men idag höll jag igång honom istället. När vi sen satte oss i soffan somnade han i samma sekund vi landat :O) Han sov inte så länge, 30 minuter ungefär. Efter lite mat somnade han om och sov en knapp timme. Sen körde vi på igen :O) Han satt i bumbon och "hjälpte" mig att laga middag :O)

Vid middagen idag fick Theo sin första smakis. Han har bara blivit mer och mer intresserad när vi äter och tittar noga och när han sitter med på diskbänken och jag smakar av maten börjar han smaska. Han tar även skeden med d-dropparna väldigt bra. Så nu var det dags :O) Han tyckte haklappen var väldigt fin och spännande :O) Och gapade så fint och funderade länge länge på vad 17 det var :O) 

Sen efter nattning av Theo åkte jag till hundklubben. Var medlemsmöte samt ett litet föredrag av Leif Carlsson som är hundpolis i Göteborg och jobbat länge med hund och mentalitet. Föredraget hette "Vad har jag i kopplet?" men tyckte nog inte att det speglade riktigt vad han pratade om. Han pratade bara om "farliga hundar". Det han sa var mest vettigt men fanns ingen riktig röd tråd i det hela och jag vet inte riktigt vad det va han ville få fram med det hela. Jag kunde under föredraget inte heller riktigt få kläm på om vad han tyckte om "kamphundarna" men i frågestunden sa han att han bara rosat dessa hundar men vill understryka att det är mycket hund. Och han hade andra raser som exempel också men. 

När jag kom hem strax efter nio var Theo vaken. Vet inte riktigt vad historien om kvällen var för Magnus gick och lade sig innan jag kommit in helt. Men Theo fick snutta lite och somnade om och sover nu gott. Ska nog göra dem sällskap i sovrummet snart :O)

Spännande haklapp




Leka med pappa är roligt :O)

Föräldragrupp och andra babysim

Idag började vi med att åka till bvc och föräldragruppsträff där. Det var två grupper som träffades och en man från ntf var där och pratade om trafiksäkerhet och barnstolar i bil och sånt. Mycket intressant, en hel del jag inte visste. Man kan även åka till ntf's kontor och till honom och så kollar han att ens stol är rätt monterad. Eller innan man köper en kan man ringa till honom och så ställer han lite frågor (vilken bil man har, hur många som ska få plats i bilen etc) och kan sen ge nåt förslag på stol som passar bäst för ens bil och situation. Vilken service!! 

Efter det plockade vi upp Jessica och åkte hem för lunch. Efter en hel del tjöt var det dags att åka till babysimmet. Jessica skulle vara min "handler" och det i kombination med att Theodore hade sovit lite idag gjorde att det gick hur bra som helst och han tyckte det var riktigt roligt. Och jag med :O) Vi tränade samma som sist, samt två nya "grepp" och första steget till att de sen ska kunna dyka. 

När jag körde in i Tjuvkil var det något som inte stämde... Det var så mörkt och konstigt.. Hmm... Hela Tjuvkil är nedsläkt! Husen var mörka och gatulamporna slockna. Grr... En knapp timme efter att vi kom hem kom strömmen tillbaks i alla fall och tur var väl det. Efter amning och saga för Theodore hände en liten olycka i blöjan... Himmel hur kan en liten bajsa så mycket?? :O) Blev till att bada två gånger i dag och pyjamasen till tvätten. Får se om den går att rädda.. :O) 

När det stöket var klart hade jag och Magnus slå-in-julklappar-kväll. Det är rätt så mysigt att göra det ihop under en kväll, men jag tyckte allt att det var jobbigt idag.. För många klappar helt enkelt. Får nog bli lite ändring på det nästa år, även om vi kanske kan slå in en del ihop någon vecka innan julafton. :O)







Nästan alla årets julklappar. Ser du din? ;O)


Och flickorna tyckte allt vi var tråkiga ikväll



Theodores första lucia

Igår åkte jag och Theodore till hans gammelfarmor och lussade, han i tomteklädsel och jag med glitter i håret. Såg hon mitt glitter?? Inte då, bara Theo ;O)

Vi blev kvar där hela dagen och hann med både middag (mm lutfisk) och fika (hade köpt med lussebullar). Theodore sköte sig bra så klart, lite grinigt när han började bli trött men bara jag fick somnat honom så var det lugnt och sen när han vaknade igen var det solsken :O) 

På kvällen var det möte på hundklubben. Det var en bra tid (19) för då hann jag amma Theodore vanlig tid på kvällen, strax innan 18,30 och så fick Magnus ta nattningen sen. Hade som oftast gått jättebra. Mötet på klubben handlade om vidare planering kring KUNGAÄGGET, det fenomenala distriktsmästerskapet i lydnad, skydd, sök och spår som vi skall anordna påskhelgen 2011. Ni tänker väl komma? Antingen som tävlande eller publik. Kommer bli kanoners och lite aktiviteter runt omkring! Mer information kommer komma ut på hemsidan i januari efter nästa möte, säger till er när ni ska kolla ;O)



Underbara göra-ingenting-helg!

I fredags åkte vi alla tre till Jönköping och våran göra-ingenting-helg. Vi började dock med att åka och lämna Ella hemma hos mor och far. Skorpan hade ju hämtats upp av sin morbror Kalle redan på torsdagskvällen. Vi var uppe i Jönköping strax innan 16 på eftermiddagen och chekade in på Scandic mitt i stan, väldigt centralt. Efter att ha kommit upp på rummet med alla saker och Theo ammat gick vi iväg för att äta middag. Hade bestämt att lyxa till det lite en av dagarna och äta på Twin City. Mycket god mat till lite häftiga priser.. Men var väldigt mysigt ställe och har en riktigt rolig historia bakom sig, titta gärna in på länken och kolla ;O)

Theodore somnade i vagnen på väg dit och sov sen de dryga 1,5 timmen vi satt där. Typ tre minuter innan vi skulle packa oss iväg vaknade han, illskrikandes... Typiskt, kunde han inte väntat sista klunken kaffe?? Tog honom på armen och så fort vi kom ut var han tyst.. Sen hem och lägga honom och vi tittade på Idolfinalen innan även vi somnade. 

På lördagen vaknade Theodore strax efter åtta, efter lite mat, lek och bus lade vi honom i vagnen och gick iväg till frukostmatsalen. Han halvsov när vi kom dit och sov medans vi åt i lugn och ro (mm hotellfrukost). Sen tog vi på oss massa kläder och tog oss ut i slasket då det var nollgradigt på gränsen till plus. Vi gick till tändsticksområdet där det skulle finnas mysiga hantverksbutiker etc, men nåt sånt hittade vi inte. Om vi nu var på rätt plats.. Tillbaks till hotellet sen där vi väntade in Anna (som sjöng på Theos dop). Hon pluggar i Jönköping så vi hade bokat in en fika med henne. Theodore vaknade inne på fiket och var hos Anna en stund. Lagom tills hon var tvungen att bege sig tillbaks hem för massa pluggande (tenta gånger 3 kommande dagarna hade hon) så tyckte Theodore att det var dax för mat. Vi gick till hotellet, ammade och begav oss sedan ut i vimlet igen.

Vi gick mot shoppingområdet, två gågator med massa butiker. Hittade lite roligt och passade på att äta middag också. En betydligt billigare kinarestaurang med buffé. Sen hem och lite tv-tittande och nattning av Theodore. Vi kommer nog aldrig erkänna hur tidigt vi släckte lampan denna kväll... ;O)

Söndagen började ungefär som lördagen. Theodore var dock vaken och pigg när vi skulle gå till frukosten så tog honom på armen och på sin fem månaders dag satt han för första gången i en riktigt barnstol. Han har ju säkert klarat av det ett tag men då vi har bumbon har han fått sitta i den hela tiden. Theodore tyckte det här med matsalen var väldigt spännande och satt och dinglade med benen :O)

Sen upp på rummet och packa ihop våra saker. Vi chekade ut och tog oss till köpcentret A6. Blev lite shopping... :O) Stannade även vid avfarten efter A6 när vi var på väg hem och var inne i lite affärer där med. Vi landade hos mor och far vid 17-tiden där även Jessica var med Skorpan. Blev bjudna på middag (billigaste på hela helgen ;O) ) och sen tog vi oss hem, lagom för att lägga Theo. Han verkade väldigt nöjd med att få sova i sin säng igen :O)

Han har den senaste veckan ätit oftare igen på natten.. Lite jobbigt. Nu är vi återigen på max fyra timmars sömn i sträck. Han vaknar rätt så tidigt också nu när han somnar så tidigt (19). Men han är ju trött då så får han inte somna då blir han bara grinig och gnällig. Och några timmar på kvällen "själv" är rätt så skönt det också. Får försöka lägga mig i tid själv också så jag orkar med nattens amningar och  uppgång.




Bvc besök och mer skrik

Idag började dagen ett bvc besök, 5 månaders koll och vaccination igen :O( Dagens siffror: 7930 gram tung och 65,5cm lång. Magnus var med idag så han fick hålla skrutt vid vaccinationen. Det gick bra den här gången också. Blängde på stackars sköterskan på första och gnällde lite, blev väldans ledsen på andra men när kläderna var på igen och han lyssnat lite på speldosorna som finns där så var det bra igen. 

Efter lite tråkig matshopping åkte vi hem, Magnus gjorde en god fisksoppa som dessutom var superenkel att göra (inte bara för att han gjorde den och jag gjorde inget ;O) ). Ätit lite nu på kvällen också så jag är mätt och go :O) 

På förmiddagen och fram tills Magnus åkte till jobbet var Theodore en riktigt glad pojke. Vaknade tidigt och tjötade och var glad och sen fortsatte det. Men typ fem minuter efter att Magnus åkt började skrik Theodore.. Börjar bli lite trött på detta skrikande.. Ska inte klaga egentligen, men med våra mått mätt är detta mycket. Vi är lite bortskämda ;O) Men fick honom att somna och han hoppade i hoppgungan en bra stund under kvällen så har hunnit tvätta allt och börjat packa lite inför imorgon. Åker iväg på våran härliga göra-ingenting-helg i Jönköping.

Skorpan blev upphämtad runt 16,30 av sin kära morbror Kalle. Hon skall bo hos Jessica och Kalle under helgen. Hon blev så glad när han kom och sprang ut till hans bil utan att titta bakåt :O) Inga problem att lämna bort henne och jag vet att hon kommer få det bra. Ella lämnar vi av hos mamma och pappa imorgon när vi åker. 

På tal om min underbara syster Jessica så fick vi så trevliga nyheter idag. Hon har fått en tills vidare tjänst nu på jobbet. Hon har ju jobbat som timanställd sen i juni, men nu så blir hon klar så vi kommer få jobba ihop "på riktigt" också. Så roligt. Är så stolt över henne! Hon var ju tvungen att sköta sig när jag rekommenderat henne... ;O) 

Min supersmarta tekniska son sitter vid datorn och kollar upp några hörlurar :O)


Med lite hjälp från pappa fick han tag på den lysande roliga saken också :O)


Och så här mysigt var det i vår soffa igår innan vi åkte till Theodores mormor och morfar på kvällen
Hur många barn ser ni? :O)


Sötast är så klart fina Theodore



Skrikig dag..

Med Theodore är det antingen jättebra eller jättebesvärligt. Han har inget halvhumör. Oftast är han mest jätteglad och busig och charmig med lite inslag av skrik och gnäll. Men idag har det varit tvärtom... Väldigt påfrestande. Är så tacksam att han är ett så lugnt barn för det mesta. Under dagen blev det inte mycket gjort. Gå runt med Theodore när han var arg och besvärlig, mysa och busa med honom när han var glad. Har under dagen och kvällen fått amma honom tre "extra" gånger när inget annat har hjälpt.. Stackarn. Mina teorier om hans, på senaste tiden, lite gnälligare humör är 1) en tand närmar sig mer och mer, han har ju dreglat en del och bitit på allt ett tag nu.. eller 2) nåt av alla berömda "utvecklingssteg" de ska gå igenom, har läst att ett är vid 4 månader ungefär så kanske är nåt sånt. Klart det händer ju jättemycket i hans lilla kropp och världen är så stor att ta in och försöka förstå.

På kvällen hade vi bjudit in oss själva till Theos mormor och morfar. Middag och fika blev det där. Mys mys. När vi åkte hem snöade det jättemycket. Såg ingenting typ och det tog sin lilla tid. Väl hemma började jag skotta lite grann. Hade väl kommit 4cm eller nåt. Har inte gett mig på skottandet sen jag fick så ont i ryggen, men tog inte så djupt utan lätt skyffeln mest glida på snön, bättre än inget. Speciellt om det ska snöa så mycket hela natten. Var så skönt att gå där ute i snön och tystnaden och bara vara.. Lite egen tid från allt skrik och vankande idag. :O)

Har även börjat pilla lite med bloggdesignen. Är ganska kass på sånt där med HTML-koder till höger och vänster men sakta med säkert kanske jag kan få det så som jag vill. Inget jätteavancerat men lite i alla fall :O)

Imorgon (hmm eller ja idag) är det bvc besök och sprutor igen :( :( Men denna gången ska Magnus med och då får han hålla så kan jag ta Theodore när han är klar. Någon rättvisa får det vara. Hoppas han inte blir dålig av denna sprutan, gick ju så bra efter förra, eftersom vi på fredag ska åka till Jönköping och vår göra-ingenting-helg. Längtar :O)

Första babysimmet

Idag har vi varit på första babysimmet och det gick.. Ok. Theodore vägrade sova på typ hela dagen, sov kanske 20 minuter på förmiddagen. Så jag när jag insåg att det var kört så bestämde jag mig för att åka tidigare så han fick sova lite i bilen. Men han var inte så samarbetsvillig så vi kom inte iväg så mycket tidigare. Men han fick 45 minuter i bilen i alla fall och jag fick åkt en extra tur i Kungälv samt läsa tidningen i bilen. 

Så det var inte den gladaste pojken och tröttnade fort. Hade en skrikig liten kille när jag gick upp och skulle få oss klara att åka. Hursom tog vi oss därifrån och han sov de tjugo minuterna hem. Sen vaken pojke. Gick dock rätt så  lätt att få honom att somna vid 19,30. Hoppas på en bra natt nu då, han har varit lite så där senaste nätterna med våra mått mätt :O) 

Nu är det lite lat tid i soffan innan jag också ska gå och lägga mig :O)



Roliga veckan - dag 1

I natt sov Theodore lite dåligt, precis som natten innan. Han halvvaknar ofta och är ledsen. Så var lagom pigg imorse. Klockan nio väckte jag Magnus så fick han ha hand om T och jag stoppade proppar i öronen och sovmask för ögonen och sov en timme. Skönt :O)

Sen var det dags att göra mig och Theo klara för mammafika hos Linda med alla andra mammor och bebisar från föräldragruppen på mvc. Jättemysigt och trevligt. Och god äpplepaj :O) Vilken tur vi hade som  hamnade i en grupp med så trevliga människor. Och söta bebisar. 

Nu på kvällen ska vi inte göra mycket är planen. Startat en tvättmaskin och ska snart fixa undan disken. 

Vi satte våra söta barn i en soffa hos Linda och fotograferade lite... 

Från vänster: Theodore, Amanda, Nellie, Arvid och Edith


Theodore, Amanda och Nellie


Arvid och Edith


Theodore och Amanda fann varandra ;O)

Härlig helg

Fredagen mådde vi alla bättre, behövdes inte alvedon för att ta sig upp ur sängen. Så vi testade våra krafter och tog en sväng till Kungälv för att handla (behövdes). Vi åkte även förbi AquaBarn's kontor för att prova ut och köpa ett par badbyxor till Theodore, vi missade ju teorilektionen förra fredagen då man skulle göra det. Fick köpt ett sånt gulligt par, längtar så tills tisdag när vi ska börja med babysimmet. Dock kom jag på nu att jag inte har kollat hurvida mina badkläder fungerar fortfarande. Har inte badat sen förra sommaren.... :O)

När vi kom hem tog vi lite kort på Theodore i sina julkläder, han är för söt :O) Sen var det lite vila innan jag gjorde mig iordning och åkte till julfesten på jobbet. Så kul!! Det var härliga kirurgikliniken som ordnat det hur bra som helst. Stod i baren en stund, roligt roligt. :O) Var hemma vid 23,30 efter att ha lämnat av Jessica hos henne. Theodore och Magnus hade haft en bra kväll framför datorn :O)

Lördagen började lite annorlunda än vanligt då vi inte direkt på förmiddagen åkte till Theo's gammelfarmor. För att Jessica för en gång skull skulle kunna följa med fick vi ta fikan efter att hon slutat jobba. Så på förmiddagen bakade jag, gjorde apelsiner med nejlikor i (till köket och badrummet, ett måste ;O) ) och började plocka undan lite. Blir väldigt stökigt här hemma när vi vart sjuka hela veckan och inte orkat ta tag i något. Theodore var så gullig och satt i Bumbon på diskbänken en bra stund när jag bakade :O)

Sen fika hos farmor och på kvällen städade vi lite till och sen tittade vi på fredagens Idolavsnitt. 

Idag började jag och Theodore med en utflykt med hans moster och mormor. Vi var på en kattutställning i Västra Frölunda. Jessica skall skaffa en skogis så vi var och tittade runt mest på dem. Theodore hängde i selen på min mage och tittade runt första timmen och sen sov han gott. Vi var hemma igen vid 14,30 och strax efter 15 kom hela familjen Almqvist (Theodore's farmor, farfar, farbror, faster och kusin) på andra adventsfika (det jag bakade på lördagen). Hur trevligt som helst.
Trots att Theodore sovit mycket under dagen blev han trött och grinig en stund in i fikat. Men sen efter en sovstund visade han sig från sin bästa sida, samt kräktes på samtliga utom kusinen Hugo :O)

Har varit en toppenhelg helt enkelt och nu väntar en toppenvecka, JIPPI :O)

Söt tomte Theo posar :O)


My First Christmas :O)


Cupcake bak, självklart är även Ella med :O)


Söta Theo <3


Och så här blev resultatet, pepparkakscupcakes med antingen ädelosttopping eller lingontopping, MUMS!

Theodore sitter själv, korta stunder :O)

Idag har Theodore suttit riktigt bra själv, korta stunder. Har varit på g ett tag då bara varit sekunder, nu är det lite fler sekunder :O)









Gulliga gulliga pojke :O) Idag har jag inte mått bättre direkt, nya tag inför imorgon. SKA gå på julfesten på jobbet imorgon. SKA SKA SKA :O) Känner mig lite bättre nu på kvällen faktiskt så hoppas att det är en ny trend. Magnus och Theodore är väl som igår, snurvliga, lite hostiga men sakta men säkert bättre. Jag ligger någon dag bakom helt enkelt. Men idag har jag fått sovit lite under dagen och sånt ska väl hjälpa :O)

Har det i alla fall väldigt mysigt här hemma :O)

Helt enligt planen, mer eller mindre

Hade ju tänkt vakna pigg och frisk idag, men nej. Har nog varit sämre idag... Tröttsamt och irriterande, tycker inte om att vara sjuk. Har ju väldig tur att Magnus också är sjuk och därmed hemma så att vi kan dela på Theodore som är lika snorig som igår, men pigg och glad. Han vill dock inte vara själv, och vaknar så fort man lägger ner honom. Men nu sover han gott i sin egen säng i alla fall. Skönt att det fungerar. 

Har haft ännu en dag av ingenting. Vikt tvätt och tittat på film. Faktiskt sovit en liten middagslur, vilket inte händer ofta. Nu är det Greys och förhoppningsvis en bättre dag imorgon.. :O)

RSS 2.0