Besök hos gammelmormor och gammelmorfar

Idag började dagen med att Jessica kom förbi. Magnus var ute och sprang med Ella en sväng, får prova oss fram lite efter bra rundor här omkring :O) När Magnus åkt till jobbet åkte vi till mormor och morfar.

Mormor är med i en läscirkel som heter läs och res som under ett år läser om ett resmål och sen åker dit. Jag har åkt med på de resorna tre sommrar. I år fick jag lämna återbud då resan (till Åland) hade avresedatum fyra dagar efter min beräknade förlossningsdag :O) Men idag var första träffen efter resan så jag och Theodore följde med mormor för att se på bilderna vad jag missat samt visa upp vårt lilla mirakel. Han gjorde succe som vanligt :O) Sov typ hela tiden, men var så söt så söt :O)

Efter de två timmarna där åkte vi med hem till dem igen och umgicks lite mer med morfar.
Theodore har haft lite ont i magen ikväll igen och vill inte riktigt sova men han verkar lugna sig nu så förhoppningsvis får vi snart sova.

Inbjudningskorten till dopet kom idag också, bara se till att få tag på alla adresser så att de kan komma iväg denna veckan :O)

Av någon anledning vill inte datorn eller bloggen ladda upp bilder så får se om det kan komma en bild eller två i nästa inlägg istället :O)

Ny spis och mysig shoppingdag

Idag är liten Theodore hela sju veckor.. Knas :O)

I lördags var det som vanligt en fika hos farmor som gällde. Theodore var vaken större delen vilket farmor så klart tyckte var roligt. Vi andra också i och för sig ;O) Efter det åkte vi hem och slängde ut spisen vars ugn inte fungerar och elektrikerns dom var att det blir dyrt att laga så en ny var istället på väg hit. Pappa kom med den och lite mer grus. Nu är parkeringen nog färdiggrusad.. :O) Spisen är jättefin, dock är inte ugnen premiär invigd än :O)

Natten mellan lördag och söndag hade Theodore en sovstund på 4,5 timmar!! :O) Jippi :O)

Söndagen möte vi upp mamma, pappa och lillebror i Kode och åkte upp mot Uddevalla och Torp. Vi stannade  och fikade på rastplatsen vid Ödsmålsbron. Lyckades pricka in mellan två regnskurar :O) Väl uppe på Torp inhandlades kläder till dopet till både Magnus och Theodore, lampor till Theodores rum, fingerfärg, en amningsbh, en tjock tröja till Magnus samt ett datorchassi. Tror det var allt.. :O) Theodore sov gott i vangnen med en amningspaus (fanns ett amningsrum inne i leksaksaffären i hus 2). Han fick en snutte från Teddykompaniet, ett par jeans och en skjorta av sin mormor :O)

Hemma hade Ella roat sig för fullt märkte vi när vi kom hem. Katterna hade hittat r/d (Tovas kattmat) som vi gömt i en tvättkorg och öppnat den så snällt vilket resulterat i att Ella vräkt i sig ungefär 850gram.. Stor om magen var hon och hon har inte mått så toppen i natt. Rapat massor och kräkts en gång. Idag är det bättre men hon blev utan både kvällsmat och frukost. Hon får nog en halv portion ikväll :O)

Idag har jag och Theodore mest tagit det lugnt, vilat oss starka för resten av veckan som är rätt så fullplanerad.

Det är idag en vecka sedan vi började med napp till liten. Tog några dagar innan han riktigt fattade den men nu funkar det helt ok. Använder den bara när han är ledsen och har ont i magen, alltså mest på kvällarna. 

Det är riktigt roligt nu när han är med så mycket mer. Ler med hela ansiktet när han ser mig ibland och svarar när jag pratar med honom. Han håller ibland långa redogörelser också och tittar på allt möjligt. Han tycker om både när man sjunger för honom och läser för honom. Min söte söte lille pojke :O)

Så här glad är han på morgonen när vi sitter och fånar oss :O)


Och så här mysigt har vi på kvällarna :O)

Den fina sagoboken fick Theodore av Denise och Linda

Dopplaneringen fortsätter

Ja igår blev dopet inbokat i Kareby Kyrka. Nu får vi bara hoppas att vi fortsätter vara enda barnet då, hon i expeditionen skulle göra vad hon kunde (pappa känner henne) :O) Dopet blir den 2 oktober så var snarare än jag tänkt, men ju tidigare vi kunde ta  det desto större chans att vi blir ensamma. Men blev lite stressigt i mitt huvud.

Hade ju tänkt göra inbjudningskorten själv, men det fick bli beställda istället. Tar alldeles för lång tid att sitta och pyssla ihop så många kort och jag har inte ens köpt materialen än. Men lite egen tillverkning blev det då vi utformat dem själva och till och med gjort ett litet "monogram" på framsidan med Theodore. Hoppas de blir så fina som de såg ut på datorn :O)

Jag blev så till mig igår att jag glömde av att fråga om församlingshemmet i Kareby var ledigt så fick ringa idag igen. Dessvärre inte. Så ringde till Hålta istället. Ligger så fint och är i närheten (på väg hem för oss till och med). Det är ett barnkalas preliminär bokat i lilla salen, men den snälla kvinnan på Håltas expedition ringde upp och frågade dem om det var ok att vi var i stora salen och delade kök. Om de nu väljer att ha sitt kalas där. Det gick bra så lokal är fixat också. Det var ju de tre stora sakerna som var bråttom med; kyrka, lokal och inbjudningskort.

Nu till nästa steg som är 1)mat 2)kläder 3)dekoration. 

Tittat lite efter något fint till Theodore att ha efter dopklänningen.. Vill ju ha något mer inom finklädeskategorin. Inte hittat något nu när jag surfat runt lite. Får nog ta liten sväng i lite butiker också om jag vågar :O)

Idag var även en kille från Anticimex här och besiktigade för våran försäkring på huset. Det gick bra, han var nöjd :O) 

Fina huset blev godkänt :O)

(Denna bilden är tagen innan balkongen nätades in)

Svårt att få som man vill...

Igår var Ida och lille William här, lunchade och titta på film. Mysigt och lagom aktivt, va väldigt trött igår. Inte så mycket bättre idag då Theodore inte ville sova så bra i natt heller. Han ville inte sova i sin säng alls, utan somnade lite till och från i vår säng. Slumrade till lite emellan åt.

Idag började vi med ett bvc besök igen. Var två veckor sedan sist så var spännande att se hur han vuxit. 5480 gram och hela 57cm lång. Vuxit lite mer på längden denna gången än sist. Och han går upp i vikt som en pärla. Eller en sten kanske är bättre synonym... :O) Var sedan och handlade på Netto och tog en sväng förbi guldfynd. Har pengar kvar på presentkortet jag fick av Magnus i julklapp men hittade inget idag.
Svampen är inte helt borta än, men gör fortfarande lite ont, framför allt i början av amningarna. Theodore ser ungefär likadan ut i munnen men det verkar som det spridit sig lite till hans lilla rumpa.. Men han verkar inte besvärad av det, men får smörja lite  med salvan där med. 

Eftermiddagen försökte jag börja lite mer aktivt med planerna inför dopet. Har rätt så klart för mig hur jag vill ha det (Kungälvs kyrka, enda barnet, solosång och psalmer valda...) Det började inte så bra. Kungälvs Kyrka är en sådan populär dopkyrka att de inte har några enskilda dop och fanns en ledig tid i december, annars var det januari som gällde.. Pappa har lite kontakter då han renoverat och byggt på de flesta kyrkor i Kungälv men på Kungälvs kyrka verkar det svårt (inte så konstigt..). Däremot fanns det lite hopp på Kareby kyrka. Har även mailat Hålta kyrka för att se om de har enskilda dop, de hade i alla fall tider redan i oktober. Fortsättning följer i detta ämne :O)

Söta Theo tränar  på golvet  :O)

Fin kalaspojke

Idag startade vi tidigt, tidigare än planerat. Amningarna styr det mesta. Skulle vara på kalas klockan 11 i Alingsås så tänkte att vi då skulle gå upp 8,15 för att hinna med både amning och hundar, frukost och dusch. Theodore vaknade klockan 5,45 och somnade inte om förrän 8,05, inte läge att somna om direkt.. :O)
Det var kalas för Theodores farbror som fyller år exakt en månad efter sin brorson. Det är lite mer stök och liv på deras kalas då det är lite mer barn på dem. Theodore's kusin Hugo har tre kusiner på sin mammas sida :O) Kommer bli ännu värre om ett år då det kommer vara tre små pojkar (skiljer inte ens  två år mellan Theo och äldsta pojkkusinen på andra sidan) som far runt :O) Theodore var finklädd i jeans, skjorta och slips <3

Sen for vi hem för att möta upp pappa, Kalle och Jessica för att få hjälp att gräva för bredbandet. Tur att Kalle kan sånt :O) Det blev väldans bra så klart och imorgon kommer de tillbaks då pappa kom fram till att det kan behövas grävas upp lite i diket utanför huset. Under tiden de grävde plockade jag blåbär. Vi har MASSOR i trädgården.. Kommer inte ens använda en liten bråkdel.. Synd. Under tiden låg Theodore i vagnen och sov och Jessica höll oss sällskap. Ella "hjälpte" gärna till att plocka (äta) blåbär. Hon tar så fint att busken inte går sönder. Både hon och Skorpan går och äter lite då och då :O)

Nu skall vi göra oss i ordning för att åka efter pappa hem till dem och ha lite lördagsmys :O)
Så här fin var Theodore idag


Så här tyckte han att man lämpligen har mössan på väg hem


Så här glad är man när man kommer hem


Ella med sin fotboll idag när hon tog pause från blåbärsplockandet :O)

Fluffiga kaninbebisar :O)

Tisdag och onsdag natt har Theodore inte sovit så mycket. Men som tur är, är han vaken och glad. Vill bara inte ligga i sin säng. Igår när Magnus vaknade tog han med sig Theodore in en sväng till Kungälv för att hämta ett paket vilket gjorde att jag fick sova en stund i lugn och ro. Som vid de flesta bilturer somnade Theodore och sov ända fram till ett så jag fick sova ikapp rätt så bra :O) På eftermiddagen åkte vi hem till mor och far. Jag bytte en stund i deras badkar mot att de fick Theodore en stund. Kan inte förlora ett sånt byte ;O) Va skönt även om det inte blev så lång tid. Hann precis ner i badet när han började låta. När jag badat 5-10minuter och legat och lyssnat gav jag upp och tänkte att det var lika bra att tvätta håret och så. Strax innan jag var klar (men hade då tappat ut det mesta av vattnet) somnade han ute hos sin mormor. Men men :O) Middag, fika samt lite foton som mamma tagit på Theodore's första veckor blev dagens vinst :O)

Inatt har Theodore sovit bra. Ammade vid 22.30 tiden, sen vid 2,30 och sista innan vi gick upp vid 9,30. Han får gärna fortsätta så ;O) Efter frukost (en en amning till) gav vi oss alla tre in till Kungälv för att handla en födelsedagspresent till svågern som har kalas imorgon. Vi hämtade upp Jessica på vägen. Efter en lyckad jakt på present så åkte vi hem till Jessica för att titta på hennes kaninungar som nu är fem veckor. Eventuellt kanske troligen får en av dem komma hem till oss om tre veckor.... :O) De andra tre (en hona och två hanar) söker fortfarande kärleksfulla hem. Intresserad?? Hör av Dig i sådana fall :O) Efter det var det veckohandling som gällde och sen hem. Jessica följde med hem också så vi fick en tjötstund :O) Magnus har lagat supergod middag igen (råstekt pootatis, stekt grillspjut och en god sallad till det) som vi nu ätit och resten av kvällen består av film. :O)

Imorgon är det som sagt kalas som gäller men även grävning för att dra in bredband :O)

Denna sötnos är tingad... Eventuellt kanske troligen ;O)
Liten sötnos med en av sina syskon som söker hem
Alla tre som söker hem

Hur söt får man bli??


Som sagt, är någon intresserad av en liten svart löwen är det bara att höra av sig. De här ungarna är från den kaninhona som kom in till jobbet efter att ha hittats på en spårvagn inne i stan. Tre dagar senare föder hon dessa sötisar och min lillasyster är snäll nog att ta sig an dem. 2 pojkar, en flicka. Födda 15 juli.

Dagens utflykt

Igår var vi hemma och gjorde ingenting. Jessica var här och titta på film. Härligt med en lugn dag och med det vädret så var det lika bra att stänga in sig :O)

Idag ringde jag BVC då det efter en veckas behandling av svampen inte blivit något bättre, utan värre. Snart vet jag inte hur jag ska klara av amningen om det fortsätter så här. Frågade hur snart man skall märka förbättring samt om det fanns något mer jag kunde göra för att lindra. Hon tyckte att jag borde märkt skillnad så nu ska jag smörja salvan på mig efter varje amning och då Theodore ser likadan ut i munnen skrev hon ut en oral lösning som jag skall pensla i hans mun fyra gånger per dag. Han tyckte inte om den kan jag säga.. :O) 

Då vi ändå gjorde oss i ordning för världen utanför för att åka till apoteket tog vi en sväng till Theodores mormors jobb för att visa upp honom bland de trevliga flickorna på kontoret. Han gjorde succé såklart ;O) 

När vi åkte hem tog vi vägen genom Kungälv och det blev en sväng upp till Skogskyrkogården för att hälsa på farfar. Har ju inte presenterat Theo för sin gammalfarfar. Brukar försöka åka och titta till graven en två veckor innan jag och farmor skall dit för att se att allt är ok. Känns nästan mer viktigt nu när även farfar ligger där och inte bara deras dotter som gick bort när hon var elva år gammal. Tror orsaken till det är att farfars bortgång är så ny. Det såg bra ut hur som, blir till att tvätta gravstenen lite när vi åker upp men annars var det fint. 

Nu vaknade liten igen, varit en kinkig kväll och så fort jag lägger ner honom vaknar han. Trodde jag hade lyckats men tydligen inte så det blir inga bilder idag (natt) :O)

Familjehelg :O)

Igår fredag planerade jag och Theodore att åka till hans gammelmormor och gammelmorfar. När vi gjorde oss i ordning hörde hans moster Jessica av sig och undrade om hon fick komma ut till oss. Klart hon fick, men då fick hon snällt åka med :O) Så vi väntade in henne och åkte sedan ut. Där blev det lite promenad, fika och massa tjöt :O)

Sedan åkte vi hem och åt middag när Magnus kom hem. Efter det var det ut i bilen igen för att åka ut till Theodore's mormor och morfar för en fika samt hämta en bordsantenn. Blev några timmar där som vanligt :O) Hade inte Theo mycket igår på dagen/kvällen, knappt att jag fick låna honom för amningarna ;O)

Idag lördag var det besök hon Theo's gammelfarmor som vanligt. Sedan hem och äta middag och sen in till Kungälv igen där vi inhandlade lite godis och hyrde filmer. Thomas (Theodore's morbror) var ensam hemma ikväll så vi åkte dit med vårat mys :O) Såg på Sherlock Holmes där. Nu skall vi se om Theodore vill sova, han brukar vara mycket vaken fram till 23 24 tiden, annars blir det en av de andra filmerna vi hyrde.
Imorgon blir det en tur till Alingsås och hälsa på hans farmor och farfar. Mycket bilåkande denna helgen med andra ord. Tur att han sover mest i bilen och alltid är sååå söt :O)

Så här ser jag honom från min plats i baksätet :O)


Gömd under mössan men nöjd ändå :O)


Amningen är fortsatt kämpig, gör ondare och ondare. Nu även mellan amningarna.. Får ringa BVC på måndag och fråga hur snart behandlingen bör verka och vad jag skall hitta på annars.. Vill verkligen amma och vill helst tycka det är så fantastiskt mysigt och underbart... Lite frustrerande..

Min STORA pojke :O)

Idag var det så dax för bvc igen. Jisses vad Theodore går upp i vikt!! Han väger nu 4685gram (den 28/7 vägde han 3900gram) och är 53,5cm lång. BVC-sköterskan kollade även hans reflexer som fortsatt var bra samt konstaterade att det var svamp som gör att amningen gör så ont. Så nu har jag en salva till mig och en blandning av vatten och bikarbonat till Theodore. Hoppas det verkar fort :O) 

Jessica kom och höll mig sällskap på eftermiddagen idag och var således med på bvc-besöket. Skönt med ett par extra händer. Sen var vi till Maxi för att hämta ut ett paket (refiller till blöjhinken, äntligen) samt apoteket där inne för att köpa min salva. Passade på att handla lite grann också. Sen tog vi en sväng till Lekia i Kungälv. Inte varit där tidigare och tycker väl inte att det var någon höjdare. Kändes stökig och hade inget speciellt, inte bland babygrejerna i alla fall.

Om ni bara visste vilka fotosekvenser jag tar på Theodore ibland. Så gott som identiska men när han ändrar grimas lite eller så. Här är två bilder av 60 efter ett av hans bad. Söte pojken  :O)

Tvillingbesök

Igår var Ida här med sin lille William som är Theodore's tvilling. Lite roligt faktiskt för vi hade från början samma beräknade dag för förlossning. Sen efter rutinultraljudet blev vi flyttade åt var sitt håll så det skilde plötsligt åtta dagar. Men så i slutänden kom de på samma dag i alla fall :O) Vi fikade på resterna från lördagens kalas och pratade. Pojkarna sov mest hela tiden. Vi har båda gjort intresseanmälan till en babysimgrupp nu i höst, ska bli roligt :O)

På eftermiddagen åkte jag och Theo in till Backaplan för att möta Magnus. Han skulle prova ut de träningsskorna han önskat sig och skulle få i födelsedagspresent. Vi tog även en sväng på apoteket och köpte Semper magdroppar till liten, se om vi märker någon skillnad. På Toy"R"us köptes en mjuk spegel som jag satt i sängen. Var egentligen på jakt efter mobil att ha över sängen men hittar ingen som jag gillar.. Precis när vi skulle åka hem så vakna Theo och var hungrig. Tänkte chansa på att han skulle somna i bilen som vanligt så att vi skulle hinna hem men fick snällt köra av vid Kärramotet och sitta och amma vid en informationsskylt :O) Väldigt smidigt att man alltid har mat med och redo i alla fall :O)

Idag är det dax för bvc-besök igen. De hade så ont om tider förra veckan så har gått många dagar nuu sen sist. Ska bli kul att se hur mycket han väger :O) Och se om de har något tips på minska smärtan i början av amningen. Ser inga sår, tycker att det ser ut som att han tar som han ska och även provat en lindrande salva..

Söte Theo har precis nyst på denna bild <3

Vart tar tiden vägen?? :O)

Ja, hur kan dagarna gå så fort när man egentligen inte gör "något"? :O)

Onsdagen denna veckan vaknade jag med en hemsk huvudvärk så vilade och sov så mycket jag kunde under dagen. Magnus tog ut sin sista pappadag då vi skulle till familjen PRydh på Tjörn på kvällen då Anna fyllde år. Vi var där hela kvällen och det gick jättebra med Theodore. Han hade en lång vaken-stund där men med sin mormor i närheten är det lugnt ändå, när man själv tröttnar är det bara att skicka vidare ;O) Eller tvärtom, när man saknar honom får man kräva tillbaks honom ;O)

Torsdagen åkte jag och Theodore och snabb-fikade på djurkliniken i Kungälv. Har turen att några gamla jobbakompisar från två ställen i Göteborg jobbar där nu så det är nära och bra. Theodore sov som vanligt. 

Fredagen började med att lämna in bilen för service igen. Nackdelen med en flexifuel är att den ska dit var 1000mil så på knappt 1,5år nu var detta tredje servicen. Men men. Sen åkte vi till Maxi i Kungälv för att handla inför lördagens kalas för Magnus. Min ugn fungerar inte så efter Maxi åkte vi till mamma och pappa för att använda deras kök för kalas-baket. Blev kanelbullar, kärleksmums och två brownie-bärmouse tårtor, en med blåbärsmouse och en med smulgubbsmouse. Sen hem och städa ;O)

Lördagen började med sista förberedelserna inför kalaset klockan 15. 14 gäster skulle komma, nästan hela släkterna :O) Farmor var ute och tittade för första gången sen vi flyttat ut. Får väl höra på lördag vad domen blir :O) Kalaset gick bra, trevligt att båda familjerna kommer överens och har lite att prata om i alla fall. Blir ju lite snurrigt med många men funkar :O) Efter kalaset stannade Jessica kvar och tittade på två filmer och åt middag, mysig. Hon har varit gräsänka denna helgen så hon har varit social :O) 

Idag har vi haft liten greja dag. Magnus har kompletterat lite i staketet och jag har packat upp lite av det som stod i källaren. Theodore har badat igen också. Han får så gulligt rufs i håret när han badat, fluffigt och ruffsigt :O) Nu skall vi ha lite mys med pizza och film.

Så här farligt söt är Theodore i bilen, trafikfara :O)


Kommer jag någonsin kunna sluta titta på honom? Han är så söt :O)

Kanske är därför tiden försvinner, bara sitter och tittar på honom hela tiden :O)

En mysig tisdag

Idag fyller Magnus år, 25 stycken närmare bestämt. Gammal gammal :O) Han jobbar kväll denna veckan så när han kom hem i natt hade jag gjort liten födelsedagsefterrätt som vi myste med. Idag tog vi det lugnt på förmiddagen och åkte i varsin bil in till Kungälv och åt lunch innan han skulle iväg till jobbet igen.
Då gjorde jag en chansning och åkte hem till mamma och pappa. Som tur var var de hemma :O) Men de skulle ge sig ut på en liten shoppingtur. Men de fick snällt vänta på att vi skulle amma så att vi kunde åka med ;O) Fick en kameraväska och köpte även en matchande väska till datorn, allt i den underbara färgen lila :O)  Ja kameran jag fått av Magnus i födelsedagspresent har alltså kommit så nu fotar jag Theodore och Ella och de andra för fullt :O) När vi handlat allt vi skulle (eller ja, affärerna stängde så..) åkte vi hem igen och jag fick även middag innan jag åkte därifrån :O)  

Theodore visade sig lite från sin vakna sida idag hos sin mormor och morfar, roligt :O) Han är mycket mer vaken och med nu för tiden, jättekul. Vuxit har han gjort också. Hans hand är mycket större än tidigare och kläder och blöjor sitter bättre på honom. Sluta växa och var min lille pojk hela tiden istället!!! :O) 

Har som sagt tagit massa bilder och fått en hel del supersöta på Theo men Magnus har omformaterat sin dator så kommer inte åt bilderna härifrån just nu.. Får visa Er några senare i veckan :O) Nu är det dax för mat, igen. :O)

RSS 2.0